În vidul creat de plecarea la odihnă și tratament a numitului Liviu D., județul Teleorman a trecut prin profunde schimbări în ceea ce privește cheltuirea banului public.

Împinși de la spate parcă de mîna invizibilă a lui Adam Smith, peneliștii județului au prins curaj și s-au agățat cu dinții mai abitir de tot ce înseamnă banii publici. Că, deh, nu puteau fi lăsați așa, să se strice, doar fiindcă nu mai e Liviu cu plasa la vînat de fluturi vezi.

Să luăm, spre exemplu, comuna Drăgănești-Vlașca, o localitate aruncată undeva în estul județului și păstorită încă din 2016 de un domn pe nume Ionuț Ciprian Ciuperceanu. Ei bine, domnul Ciuperceanu e pus pe fapte mari și, ce să vezi, vrea să repare toate drumurile din comună.

Mă rog, nu chiar toate, ci numai cele de interes local, că autostrăzile și drumurile expres le lasă pe mîna colegilor mai mari din partid.

Ei bine, pe 29 aprilie, primarul Ciuperceanu scoate la mezat un contract pentru modernizarea acestor drumuri, în valoare de 21.447.642 de lei plus TVA. Dintre cele trei oferte, sînt alese pentru a duce la bun sfîrșit modernizarea asta trei firme, Cristita SRL, Miruna Maria Com SRL și Mirumar SRL, toate firme din comunele vecine și prietene.

Una dintre firme, Cristita SRL, este una care de ceva vreme are un minunat lipici la banul public, în special la cel aflat în bugetele primăriilor conduse de PNL. Asta și pentru că firma aparține lui Cristian Adrian Tismănaru, actualul primar din comuna Dracea. Mă rog, de cînd e primar doar o controlează, nu o și administrează în acte, cum o făcea pe vremea cînd nu era primar. Și cînd, ce să vezi, era un fel de mic sponsorică pe la PSD, zice presa locală, prin intermediul altor firme. Care alte firme? Păi, ați ghicit: de exemplu, Mirumar SRL.

Eh, pesemne că e grea viața de om de afaceri cu statul că, uite, trebuie să împarți ditamai contractul între toate firmele tale. (sursa)

Articolul precedentMorții noștri Pfizer poartă, vaccinăm din poartă-n poartă
Articolul următorLudovic Orban, petrecere de ziua lui cu încălcarea regulilor anti-COVID, în Parlament. IAR!