Tinerii sunt darul pe care Dumnezeu l-a făcut familiilor, Bisericii şi societății. Este mesajul pe care patriarhul Daniel l-a transmis cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului.

Ziua Internațională a Tineretului se sărbătorește în fiecare an în data de 12 august. Iar Patriarhul Daniel a ținut să transmită câteva gânduri cu acest prilej. El îi descrie pe tineri drept „darul lui Dumnezeu” pentru familie, Biserică, societate. Pe de altă parte, îi sfătuiește să-L pună pe Hristos în centrul preocupărilor lor, după cum relatează Basilica.ro, agenția de presă a Patriarhiei Române.

Această zi sărbătorește din anul 1999 când  Adunarea Generală ONU a ratificat declararea zilei de 12 august ca Ziua Internațională a Tineretului. Anul acesta a avut ca temă „Transformarea Sistemelor Alimentare: Tineri Inovatori pentru Sănătatea Oamenilor și Planetei”.

Ziua a fost marcată prin evenimente care aduc problemele tinerilor în atenția comunității internaționale și promovează potențialul tinerilor de a fi parteneri în societatea globală actuală. Anul acesta, evenimentele s-au desfășurat în mediul virtual din cauza restricțiilor impuse de pandemie.

Gândurile patriarhului Daniel pentru cei tineri

Preafericitul Patriarh Daniel a transmis câteva gânduri pentru cei tineri, prin intermediul unui mesaj, cu prilejul Zilei Internaționale a Tineretului:

Biserica este alături de tineri și se roagă pentru prezentul și viitorul poporului român.

Tinerii sunt prezentul activ și creativ al Bisericii.

Biserica lui Hristos îi cheamă pe tinerii ei să fie mărturisitori ai iubirii lui Hristos pentru umanitate şi misionari ai Bisericii în lume.

Tinerii mărturisitori ai credinței, prin cuvânt și faptă, iubitori de rugăciune și de acţiune, sunt misionari ai Bisericii în societatea de azi.

Să-i învăţăm pe tineri să afle în rugăciune izvorul iubirii curate şi să trăiască viaţa lor pe pământ în lumina binecuvântării Părintelui ceresc şi a Bisericii Fiului Său, Domnul nostru Iisus Hristos, pentru a simţi intens lumina, pacea şi bucuria Duhului Sfânt.

Copiii și tinerii au nevoie să fie ascultaţi şi încurajaţi, dar şi ajutaţi şi îndrumaţi, mai ales când idealul lor sincer se întâlneşte cu realitatea dură a contextului social cotidian, când creşterea şi maturizarea lor înseamnă efort intelectual şi fizic, speranţă şi perseverenţă.

Tinerii trebuie încurajați și susținuți

Tinerii trebuie încurajați și sprijiniți să identifice problemele cu care se confruntă comunitățile locale și să inițieze proiecte şi programe spirituale şi sociale care să vină în întâmpinarea nevoilor concrete ale comunităţilor locale.

Caracterul copiilor nu se formează numai prin cuvinte și activități, ci și prin modul de viață al părinților, prin exemplul dat de aceștia.

Tinerii sunt darul lui Dumnezeu pentru familie, Biserică şi societate.

Biserica este chemată să acorde o atenţie deosebită tinerilor, apărând inocenţa, sinceritatea, curajul, dorinţa de înnoire şi toate va­lorile acestei vârste binecuvântate de Dumnezeu pentru cultivarea demnităţii umane şi a unei vieţi sănătoase, precum şi pentru căutarea mântuirii sau a vieţii veşnice. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.