Comisia specială înfiinţată, în Parlament, pentru a ancheta achiziţiile din perioada stării de urgenţă, şi-a început, marţi, activitatea, scrie libertatea.ro.

Marius Budăi, fostul ministru al Muncii, care conduce comisia, a declarat, după prima şedinţă, că vor fi solicitate informații de la Guvern, Secretariatul General al Guvernului, Ministerul Sănătății, ONAC, Ministerul de Finanțe, MAI, MAE, Ministerul Muncii.

Vom solicita Guvernului să ne prezinte componența Comisiei pentru Comunicare Strategică, actele normative de înființare, de cine este condusă și cine răspunde pentru eventuala comunicarea eronată căte public și către mass media.

„PNL secretizează hoţia la Unifarm” a mai spus preşedintele comisiei, despre secretizarea informaţiilor privind achiziţiile de măşti. Budăi a mai spus că o atenţie deosebită va fi acordată situaţiei de la Suceava, urmând a fi audiaţi medici şi reprezentanţi ai autorităţilor din acest judeţ care a avut cele mai multe cazuri de COVID-19.

„O să dorim să vedem şi noi diploma de medic a domnului Flutur”, a mai spus Marius Budăi, despre apariţia informaţiei că preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a fost testat în calitate de medic.

Pe 30 iunie, plenul comun al Camerei Deputaţilor şi Senatului a aprobat, înfiinţarea unei comisii de anchetă privind achiziţiile şi gestionarea stării de urgenţă, precum şi o comisie care va ancheta situaţia sezonierilor români plecaţi la muncă în străinătate, în plină stare de urgenţă.

Citeşte întreaga ştire: Parlamentul cere oficial Guvernului să spună cine face parte din Grupul de Comunicare Strategică

Articolul precedentÎn timp ce Ludovic Orban vrea să distrugă Curtea Constituțională, UE avertizează!
Articolul următorStatul de drept trebuie respectat și în situație de criză!