Patrick Andre De Hillerin: Doamna Gabriela Scutea, procurorul general al României, taman ce a dat o dovadă a inadaptării la lumea reală.

Într-un comunicat publicat cu emfază și mândrie de către Parchetul General (sau Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție), poporul român și, odată cu el, întreaga populime mondială au fost anunțați că procurorii din România au început o anchetă împotriva lui Putin și a invadării de către acesta a Ucrainei. De dosar se va ocupa secția parchetelor militare din PÎCJJ.

La Kremlin, probabil, deja e jale. În curtea interioară a complexului car adăpostește Președinția Rusiei se ard deja dosare și sunt executați toți potențialii trădători, cei dispuși să încheie cu procurorii români acorduri de recunoaștere a vinovăției. Putin se învârte ca un leu în prognozele BNR, turbat. Deja a ordonat ca pe fiecare aeroport din țară să-l aștepte câte un avion special, mereu pregătit pentru a-l duce spre țări care-i garantează libertatea. Dar aproape că nu mai există astfel de țări. Toată lumea, când aude că Scutea a pornit cercetarea penală împotriva lui Putin, începe să dea din colț în colț. „Stai așa, Vladimir Vladimirovici, că nu poți să vii chiar acum, că am la mine niște rude de-ale soției. Dar pleacă la un moment dat, nu-ți face griji. Îți dau eu un semn când e liber!“ Cam așa îl tratează aproape toți ăia pe care, de-a lungul timpului, i-a ajutat. Cică Bashar al-Assad nici nu-i mai răspunde la telefon. Nici măcar ăla nu vrea să fie asociat cu un individ cercetat penal de către Gabriela Scutea.

Și totuși, băi, ce țară alunecată în penibil începem să fim. S-a dat peste cap tot sistemul, comițând ilegalități flagrante, pentru a-l scăpa pe Moș Teacă-Ciucă de acuzația de plagiat, Scutea închide ochii la toate măgăriile astea flagrante, cum închide ochii, de altfel, la toate măgăriile ultimilor ani, la toate furturile pandemiei, la toate abuzurile Puterii. Dar, hei, îl anchetăm penal pe Putin și regimul lui.

Nici tribunalele internaționale nu au pornit încă pe calea asta, procurorii ucraineni trebuie deja să-și refacă actele, pentru că au fost mințiți de propriii oficiali, dar vine pe turnantă doamna Scutea și le ia fața tuturor. Ar trebui să ne așteptăm ca prin septembrie, după vacanța judecătorească, dosarul să fie deja în instanță.

Pentru că la noi e simplu, Putine. Trebuia să ții cont de asta când te-ai apucat de blestemății.

În primul rând, o să furnizeze Urdăreanu niște înregistrări compromițătoare cu tine de n-o să ai aer. Apoi vor veni Giovanni Francesco, Dinu Pescariu și Claudiu Florică cu dovezi și recunoașteri. Ești mâncat, ce mai.

Mulți, în locul tău, ar spune că au încredere în Justiția din România. Nu fi fraier, că n-ai nimic de oferit. Fugi cât mai poți sau, mai bine, sinucide-te. De Scutea nu scapă decât infractorii români, tu n-ai nici o șansă! (catavencii.ro)

Articolul precedentCe candidaţi se întrevăd pentru prezidenţialele din 2024
Articolul următorINS: Gazele s-au scumpit cu aproape 90% în ultimul an, iar combustibilii cu 41%. Ce s-a ieftinit?