Este singurul aeroport construit în România în ultimii 50 de ani!

Din 16 iunie 2023, de pe noul aeroport al Brașovului se va zbura vinerea și sâmbăta spre Antalya (Turcia), iar lunea spre Creta (Grecia). Agențiile de turism vor să aibă din octombrie și un zbor spre Egipt.

Odată cu deschiderea Aeroportului Internațional Brașov Ghimbav, de pe acesta vor pleca trei zboruri săptămânale spre cele mai căutate destinații turistice. Aeroportul este primul construit de la zero în România, după o jumătate de secol.

Începând cu 16 iunie 2023, în fiecare vineri, de la ora 15.30, o cursă charter va decola de pe aeroportul din Brașov, cu destinația Antalya, unde va ateriza la ora 17.30. La întoarcere, avionul pleacă din Turcia la ora 12.45 și ajunge la Brașov două ore mai târziu.

Sâmbăta, din 17 iunie și până în 9 septembrie, tot spre Antalya va fi un zbor la ora 17.50, care aterizează pe aeroportul de lângă Mediterană la ora 19.40, iar pentru întoarcere, avionul va decola la ora 15.00 din orașul din Turcia și va ateriza la Ghimbav la 16:50.

Zilele de luni sunt rezervate pentru insula Creta. La ora 15.35 decolează avionul spre insula din Grecia, iar aterizarea la Heraklion este programată la ora 17.40. Pentru întoarcere, avionul decolează la ora 12.45 și ajunge la Brașov la ora 14.50. Din octombrie ar urma și un alt zbor săptămânal, spre stațiunea egipteană Hurghada.

Nu există riscuri pentru cei care au deja bilete

Cei care și-au cumpărat deja bilete la primele plecări nu trebuie să se îngrijoreze. Chiar dacă s-ar întâmpla să se întârzie cu câteva zile inaugurarea aeroportului de la Brașov, agențiile de turism îi vor transporta, gratis, la un alt aeroport, București-Otopeni sau Sibiu, de unde va pleca avionul.

Alin Burcea, patronul unei agenții de turism cu filiale în întreaga țară, spune că zborurile de la Brașov spre Antalya au fost deja rezervate în proporție de 35%, în special ca urmare a faptului că stațiunea din Turcia a oferit reduceri de până la 40% în cazul vacanțelor rezervate timpuriu, prin early booking, chiar dacă a fost nevoie să se plătească doar 10% până în 31 ianuarie.

Și în cazul zborurilor spre Creta s-au înregistrat rezervări numeroase, potrivit lui Alin Burcea. Pentru că insula grecească nu oferă reduceri foarte mari pentru early booking, turiștii nu se grăbesc să achiziționeze vacanțe aici. Cu toate acestea, 20% din locurile din avioane sunt deja rezervate și în acest caz.

Antalya este preferată de familii, Creta de cei mai activi

Antalya (Turcia) este preferat de familii, deoarece există toate cele necesare pentru o vacanță de vis acolo unde sunt cazate, inclusiv distracții pentru cei mici.

Creta (Grecia) este preferată de cei care vor să se distreze activ și să vadă multe locuri deosebite.

De altfel, peste 1,2 milioane de români au preferat anul trecut Grecia ca destinație de vacanță, iar pe locul al doilea a fost Turcia, în principal pentru zona Antalya, aleasă de mai bine de o jumătate de milion de turiști din țara noastră. (adevarul.ro)

Articolul precedentCele 3 oraşe din România cu risc minim de cutremur
Articolul următorMedicul bihorean Aurel Mohan, eliberat la cerere din funcția de secretar de stat în Ministerul Sănătății