Patrick Andre De Hillerin: Ce-ar putea un om ca Ilie Bolojan să dea țării? O companie aeriană, da, a încercat, dar a eșuat lamentabil. Poate că țara nu asta voia, până la urmă.

Atunci, ce altceva ar putea Ilie Bolojan să dea României? S-o luăm și invers: România ce și-ar dori?

Își dorește România un prim-ministru? Iată, Bolojan e gata să se dea țării pentru acest rol. Dar să aibă un partid puternic în spate, să fie sprijinit, să duduie economia, să fie totul roz și bine, să… Deci nu, România nu vrea un prim-ministru, nu unul de calibrul lui Bolojan.

Dar nu cumva vrea România un președinte? Vrea, nu? Iarăși, Ilie Bolojan este pregătit să se sacrifice, să plece din Oradea aproape natală (că el e din Birtin), să muncească la Cotroceni și să locuiască în Primăverii. „Ilie Bolojan PR (președintele României.“ Ce frumos ar arăta asta în CV-ul unui bărbat puternic, de 54-55 de ani, înalt ca bradul de dimensiuni moderate, ce bine ar da pe cărțile de vizită, ce furori ar provoca aceste cuvinte printre reprezentantele și reprezentanții sexelor slabe și credule.

Băi, dar România nu dă semne că ar vrea nici asta.

E ea, România, mai capricioasă, mai dificilă, mai greu de mulțumit. Nu că ar fi celebră în lume pentru alegerile bune pe care le-a făcut la prezidențiale, dar își ține coada pe sus. În țara în care au fost aleși președinți Băsescu și Iohannis, de ce ar fi refuzat Bolojan? De ce, Doamne, de ce?

În fine, până ne lămurim cu donația de sine pe care Ilie Bolojan ar putea-o face țării, în interesul acesteia din urmă, să vedem ce a dat, totuși, Bolojan României cu asupra de măsură: pe Marcel Boloș, misionarul finanțelor românești.

Marcel Boloș, licențiat în economie și, în același timp, în inginerie electromecanică, a ajuns în Primăria Oradea în același timp cu Ilie Bolojan. Bine, puțin după Bolojan, că ăsta mic a intrat primul, ca primar, după care l-a adus și pe Marcel. Ca inginer în fonduri europene. Patru ani a tras tare Boloș pentru a-i asigura lui Bolojan fondurile necesare unei bune imagini naționale. După aia, având fonduri atrase și bine promovate, Boloș a început să urce. Și a urcat, a urcat, a ajuns secretar de stat pe vremea lui Cioloș și ministru plin pe vremea lui Orban. Ludovic Orban. Boloș, specialistul sacrificat țării de către Bolojan, a fost autorul primei variante de PNRR. Aia de care a râs și a plâns Comisia Europeană și cu jetul continuu al micuțului Manneken Pis, bruxellezul prin excelență.

Atât de bun, atât de priceput este acest Marcel Boloș, omul împins în funcții înalte de către Ilie Bolojan, încât după ce a reușit să simuleze competența la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (bine, aici i-a fost ușor, pentru că venea după Ghinea; după Ghinea, și o oaie creață poate părea competentă…), încât până și PSD-ul și l-a dorit în echipa proprie, la Finanțe.

Nu de alta, dar anul viitor, când se va trage linie peste situația țării, același PSD îi va mulțumi în gând lui Ilie Bolojan pentru darul regesc făcut, putând spune cu voce tare, apoi, că economia n-avea cum să meargă bine cu un așa dezastru de ministru la Finanțe. (catavencii.ro)

Articolul precedentMETEO. Anunțul ANM despre ce ne așteaptă în următoarele zile
Articolul următorAtenție la medicamentele pentru răceală ce conțin pseudoefedrină. Pot provoca probleme cardiace