PSD va propune în ședința coaliției de guvernare scăderea accizelor la carburanți (benzină, motorină, GPL) la jumătate, au declarat pentru G4Media surse politice.

În acest moment, accizele înseamnă circa 40% din prețul de la pompă al carburanților. O scădere la jumătate a accizelor ar putea duce la o scădere cu circa 1,2-1,5 lei a litrului de carburant.

Marcel Ciolacu, președintele PSD, a confirmat luni că PSD va propune în ședința de marți a coaliție înjumătățirea accizelor la carburanți. ”A cerut o simulare ministrului Finanțelor. Cred că o intervenție pe o perioadă limitată prin înjumătățirea accizelor ar avea efect pozitiv și asupra asupra inflației”, a spus Ciolacu. El a precizat că impactul acestei reduceri a accizei ar fi de 1,2 lei/litru. (sursa)

Articolul precedentMinistrul energiei: ”Nu vom avea probleme cu aprovizionarea cu energie şi gaze dacă va fi un conflict în Ucraina.” Bine ar fi…
Articolul următorTânăr fermier, dat în urmărire generală după ce a plantat cannabis în grădină cu fonduri europene, în Ineu, Bihor