O profesoară i-a revoltat pe părinții elevilor săi după ce a ținut să-i învețe pe cei mici cum se traduce din română o expresie care are sonorități obscene în franceză. De asemenea, profesoara este acuzată că apare sumar îmbrăcată chiar și la ore.

O profesoară de franceză din Brașov a stârnit revoltă printre părinții elevilor săi, după ce aceștia au aflat că i-a învățat pe cei mici la ore expresii obscene și apare îmbrăcată sumar în fața copiilor, scrie Brașov.net.

Printre altele, profesoara de 26 de ani a ținut să le explice elevilor săi cum se traduce din română în limba franceză expresia ”puii noștri în curtea voastră” (”notres poules dans votre cour”- n.red.).

Părinții revoltați spun însă că profesoara folosește frecvent vulgarități la orele sale, insistând asupra traducerilor unor expresii care să pară obscene în română. În replică, dascălul se apără și spune că doar își face meseria.

Sunt diverse variante de traducere pentru un limbaj explicit, cu mult peste vârsta lor. Se întâmplă diverse referiri spre alte modalități de a-ți câștiga existența, folosind platforme online”, a spus un părinte.

Îi învață pe copii în loc să folosească cuvinte deocheate din limba română să folosească alte cuvinte aparent inofensive, tot din limba română. Părți anatomice să nu le mai numească cu numele lor rușinos, să numească altfel, țeavă, calorifer, gheată sau nu știu cum, pupăză”, a povestit un alt părinte.

În apărarea ei, profesoara de franceză spune că doar își face meseria.

Mi se întâmpla la clasele a cincea, mă întreabă și de trei ori pe oră, în fiecare oră, doamna cum se spune așa. Cum se spune bec? Ampoule. Normal că sună în limba română într-un fel. Ei mă întreabă pe mine, eu le traduc și atât. Dacă ei consideră că folosesc un limbaj murdar, sexual și așa mai departe, nu depinde de mine. Eu doar am făcut o traducere”, a declarat profesoara.

”Te apleci fără să vrei, dacă ești într-o rochiță se uită, nu ai cum. Cum să mă îmbrac, ca la mănăstire?”

În unele videoclipuri, profesoara apare îmbrăcată sumar și mimează niște gesturi care îi duc pe elevi cu gândul la lucruri obscene. Inclusiv ținuta de la ore a dascălului este comentată des de elevi și părinți. Între timp, imaginile au dispărut de pe TikTok.

Mă văd și tânără și frumușică, dar dacă mă duc la tablă, eu prefer singură să șterg tabla, că o șterg mai bine decât ei. Te apleci fără să vrei, dacă ești într-o rochiță se uită, nu ai cum. Cu ce ar trebui să mă îmbrac? Să mă îmbrac ca la mănăstire? Ceea ce fac eu în timpul meu liber și în viața mea personală nu încurcă pe nimeni din această școală”, a afirmat profesoara.

Situația a ajuns atât în atenția conducerii școlii, cât și a Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Nu sunt normale pentru un cadru didactic, așa ceva nu este normal să se utilizeze și să se posteze pe rețele de socializare. Convocăm comisia de etică, avem o comisie de etică și vom discuta și vom lua măsurile care se impun”, a declarat directorul școlii.

Pot fi interpretate ca ușor inadecvate pentru un cadru didactic pentru că atunci când vorbim despre un cadru didactic, trebuie să vorbim de o conduită, trebuie să vorbim de o promitate profesională, ori toate acestea n-ar trebui să se regăsească în social media. Trebuie să găsească răspunsuri adecvate și trebuie să canalizeze atitudinea elevilor într-o zonă corectă. Într-adevăr, ar trebui poate ceva mai multă seriozitate atunci când este vorba de astfel de subiecte”, a spus și Valentin Bucur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Sursa: StirilePROTV

Articolul precedentTimișoara se scaldă-n bani! 30.000 de euro la Maia Sandu, 192 de milioane de euro pe DOUĂ stadioane…
Articolul următorFraudele online s-au înmulțit. Șansele de a recupera banii sunt mici. Ce ne sfătuiesc specialiștii