În țara birocrației și a dosarului cu șină putem fi amendați pentru cele mai nebănuite lucruri. De exemplu, există orașe în care se aplică sancțiuni dacă nu avem numărul pe uşa apartamentului, ori dacă hrănim porumbeii.

O femeie din Oradea a plătit 100 de lei pentru că nu avea număr pe uşa apartamentului, atunci când agenții locali au venit în control.

Femeia amendată„A trebuit să fac copie după procesul verbal și după chitanța cu care am plătit și să le duc la poliția locală. Sub amenințarea executării”.

Sancţiunea este prevăzută într-o hotărâre de Consiliu Local din 2017.

Octavian Haragoș, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea„Pentru a avea o imagine cât mai completă, cât mai corectă, asupra numărului populației, trebuie să existe întotdeauna o corelare între numărul populației și immobile”.

7 ani mai târziu, măsura este tot în vigoare pentru că, spun autorităţile, ajută serviciile de urgenţă să ajungă mai repede la adresă.

Femeia amendată„Am primit amendă, da, pentru că n-aveam număr pe ușa de intrare în apartament. Oricine poate suna la interfon, cu numele noastre, cutiile poștale numerotate”.

Mulți locatari din Oradea nu au totuși numărul pus pe ușă.

Femeie„Noi avem aicea interfon, știe toată umea unde stăm”.

Reporter: „Da, dar pe ușa apartamentului?”

Femeie„Nu”. (sursa)

Articolul precedentPrima zi de școală din anul 2024-2025. A fost păstrată structura cu cinci module și cinci vacanțe
Articolul următorTeroare în Occident. Marea Britanie, copleșită de criminalitate. Dezvăluiri șocante, în contextul fenomenului migraționist: „Urăsc acest loc!” (FOTO)