Libertatea: „Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi”, spune rectorul Babeș-Bolyai. Ministrul cercetării pretinde în CV că a fost student la UBB și că e „licențiat” aici! Rectorul cere „corectarea rapidă a CV-ului și explicații.”

Un element care stârnește curiozitatea apare în CV-ul ministrului cercetării. Florin Roman susține că e licențiat de două ori în Economie, la Universitatea Babeș-Bolyai Cluj în 1992-1996 și apoi la Universitatea Athenaeum București în 2008-2011.

De ce ar studia cineva la două facultăți de Economie și cu exact aceeași specialitate, aceea de Contabilitate: întâi, la o facultate bună, de stat, și, peste 12 ani, la o facultate privată, plasată printre ultimele în topul Ministerului Educației?

La cererea Libertății, Universitatea Babeș-Bolyai (UBB) a căutat și a găsit în arhivă că, de fapt, politicianul a studiat în acei ani la un colegiu universitar neacreditat aparținând de Universitatea 1 Decembrie din Alba Iulia. Colegiul se numea Colegiul Universitar Economic și de Muzeologie, potrivit unor persoane care au văzut documentele din arhiva UBB. 

Roman a urmat la colegiul din Alba Iulia un învățământ superior de scurtă durată, de trei ani, și apoi și-a dat la UBB doar un examen de absolvire a colegiului, care nu echivalează cu o licență, după cum subliniază Universitatea în răspunsul oficial către redacție. 

Titlul obținut e echivalent cu cel de „subinginer”, ca să folosim o comparație mai cunoscută în societate.

A TREIA GAURĂ DIN CV. E a treia oară, în zece zile, când ziarul descoperă o minciună în CV-ul vicepreședintelui PNL: cartea nescrisă, masterul plagiat și acum licența la Babeș-Bolyai.

Investigație de Răzvan Luțac, Ciprian Ranghel și Cătălin Tolontan

Citeşte întreaga ştire: „Domnul Florin Roman nu a urmat cursurile și nu a luat licență la noi”, spune rectorul Babeș-Bolyai. Ministrul cercetării pretinde în CV că a fost student la UBB și că e „licențiat” aici! Rectorul cere „corectarea rapidă a CV-ului și explicații”

Articolul precedentRomânii consumă mult alcool, fumează în exces și nu fac sport (studiu)
Articolul următorPenelistul Florin Roman, obligat să demisioneze din Guvern. Tot nu își recunoaște minciunile!