In prima parte a acestui an, zeci de mii de oameni au asteptat lansarea celei de a doua sesiuni de depunere a cererilor pentru micrograntul de 2.000 de euro.

Din motive pe care nu le cunoaștem, aceasta sesiune nu a mai fost lansata, desi termenul de utilizare a finantarii europene a fost stabilit pentru 30 Iunie 2021.

Prin Ordinul nr. 690 din 1 iulie 2021 privind aprobarea Schemei de ajutor de stat – Sprijin pentru IMM-uri în vederea depăşirii crizei economice generate de pandemia de COVID-19, termenul de utilizare a finantarii europene se prelungeste pana la data de 31 decembrie 2021.

La aceasta data stim ca din cele 100 milioane euro, ajutor Covid pentru micii intreprinzatori, s-au consumat sub 40%. Si asta din cauza ca ordonanta initiala a fost prost scrisa, doar profesionistii organizati ca PFA au putut obtine micrograntul.
Aproape 10.000 de cereri au fost respinse pe motivul ca nu au avut forma de organizare corecta, adica au fost II/IF sau profesii liberale.
Ordinul 690 subliniaza, inca o data, ca toti profesionistii, indiferent de forma de organizare, sunt eligibili pentru micrograntul de 2.000 de euro.

85% din finantare sunt bani europeni care sunt disponibili, isi asteapta solicitantii. Doar incapacitatea administrativa nu permite ca acesti bani sa ajunga la beneficiari.

Asteptam de la Ministerul Economiei sa ia cat mai curand o decizie favorabila, sa anunte sesiunea a 2-a de cereri si sa aloce restul de finantare, peste 60 mil euro, catre cel putin 30.000 de profesionisti, unii grav afectati de COVID. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: Vaccinarea anti-COVID în România a fost compromisă de guvernarea Iohannis – Cîțu!
Articolul următorUngaria înfruntă o lume întreagă: ‘Tata e bărbat, mama e femeie.’