Două milioane de doze de vaccin gripal au fost deja cumpărate deocamdată pentru campania de vaccinare din acest sezon, în condiţiile în care anul trecut au fost cumpărate 2.970.000 de doze, au declarat surse din Ministerul Sănătăţii pentru News.ro.

Primele 300.000 de doze de vaccin ar trebui să ajungă în DSP-uri la sfârşitul acestei luni, iar campania de vaccinare ar putea începe pe 15 octombrie, aşa cum se întâmplă în mod obişnuit, sau chiar mai devreme de această data.

La fel ca în anii trecuţi, repartiţia dozelor de vaccin către direcţiile de sănătate publică se va face în mai multe etape. Vaccinurile vor fi livrate apoi spre cabinetele medicilor de familie dar şi spitalelor, pentru a putea începe imunizarea.

La fel ca anul trecut, vor fi vaccinate cu prioritate în campania gratuită a Ministerului Sănătăţii persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, cu boli cronice, copiii şi persoanele în vârstă instituţionalizate, personalul medical şi femeile însărcinate. 

Dr. Adrian Marinescu, director medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală, a explicat de ce este foarte importantă vaccinarea gripală, mai ales în contextul epidemiei actuale de Sars Cov 2.  

Specialistul atrage atenţia asupra efectelor unei duble infecţii în cazul aceleiaşi persoane. Dr. Marinescu: “O infecţie dublă, cu două virusuri, ar duce la un prognostic mult mai rezervat”.

puteți citi interviul complet pe news.ro

Articolul precedentPerformanță „istorică” în România. Salariul mediu a crescut cu 1 leu!!
Articolul următorCifrele care dau fiori: cât de mult îi costă pe români utilităţile faţă de vecinii din regiune. „Când aţi terminat de căscat gura la saga politică, uitaţi-vă la dezastru”