Ninsoarea, furtunile și vijeliile au dat peste cap traficul la munte în acest weekend, în timp ce pe litoral vremea rea a devastat plajele și apa a ajuns până pe faleză. Rafalele de vânt au atins chiar și 100 de kilometri la oră și au măturat tot ce au găsit în cale: mașini, copaci, acoperișuri, stâlpi de electricitate. A fost un weekend lung și pentru echipele de intervenție. Au fost mii de apeluri la numărul de urgență 112. Florinela Georgescu, director în cadrul ANM, a explicat la Digi4 ce se întâmplă cu vremea în această săptămână.

“De acum încolo veștile sunt bune, precipitațiile vor fi slabe cantitativ.

Încă mai sunt temperaturi scăzute în Moldova, astfel că precipitațiile vor fi mixte. În Transilvania, Maramureș și Crișana va ploua, dar la munte e posibil să mai ningă, iar pe creste să fie vânt.

Azi, vor fi maxime de 2 grade în nordul Moldovei, dar în sud vor ajunge la 16 – 18 grade. Încălzirea se va resimți și la munte, dar acolo stratul de zăpadă pe creste e consistent și va favoriza menținerea unor temperaturi mai scăzute.

Încălzirea nu va dura însă foarte mult, de miercuri se răcește, iar joi vor fi maxime cuprinse între 0 și 9 grade. Săptămâna aceasta vor mai fi precipitații mixte, pentru ca spre sfârșitul săptămânii să vină un nou episod de încălzire și precipitații în mare parte a țării.

Această caracteristică de vreme schimbătoare se va menține până la finalul lunii. Totodată, orice episod cu precipitații poate aduce ninsoare la munte.

Schimbările rapide de vreme favorizează și menținerea de vânt puternic, viteze mai mari la munte.

Nu avem date deocamdată că un episod cu vreme atât de severă cum a fost în Dobrogea să se repede curând”, a declarat Florinela Georgescu. (sursa)

Articolul precedentDupă patru ani cu PNL la conducerea MAI, cifrele infracționalității au crescut. 47% dintre români declară că nu au încredere în Poliție!
Articolul următorBolojan și Blaga, subordonații plagiatorului Bode în echipa de campanie a PNL