Medicamentele uzuale s-au scumpit chiar și cu 50%. Banalul sirop de tuse pentru copii sau medicamentele pentru digestie și picăturile de nas ne costă mai mult.

De vină sunt taxele, spun producatorii de medicamente.

”Vorbim de medicamentele fără prescripție medicală. Producătorii au întâmpinat creșteri au toate materialele folosite în producția medicamentelor.

Materiile prime care crescut între 20-60%, a crescut transportul cu 300% din Asia către România a materiilor prime. Producătorii au întâmpinat probleme majore pentru că prețul medicamentelor este fix este reglementat de ministerul Sănătății și în plus față de prețul care este cel mai mic din Europa producătorii plătesc o altă taxă de 28% pentru pastilele compensate.

Aproape toate medicamentele au prețul crescut. Pericolul cel mai mare este să dispară anumite medicamente ieftine de pe piață. Nu vor mai fi aduse în România din motive comerciale.

Cele mai afectate de creșterea de preț sunt medicamentele cu preț mic între 5-50 lei. Cei mai afectați vor fi pacienții cronici care sunt nevoiți să ia medicamente zilnic” a explicat Simona Cocoș, presedinte Asociaţia Productorilor de Medicamente Generice în România, la Antena 3.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.