Numarul mare de infectii zilnice dar si decesele din cauza coronavirusului au dus medicii romani la capatul puterilor. Laura Zarafin, unul dintre doctorii aflati in prima linie, spune ca vom fi nevoiti sa convietuim cu virusul ani de zile.

Ea mai aratat ca SARS-CoV-2 este atat de contagios incat poate fi considerat infectia nosocomiala a acestui an.

“Adevarul gol golut, lipsit de orice inflorituri, adevarul pe care il stie deja orice cadru medical, adevarul pe care doar il intuiam si s-a confirmat deja cu varf si indesat, adevarul pe care nimeni nu indrazneste sa il rosteasca onest si cu voce tare, adevarul ultimelor luni este simplu, limpede cristal, evident pentru oricine gandeste cu proprii neuroni si nu in logica fricii sau a ipocriziei; acest adevar simplu se poate rezuma la o simpla fraza: infectia cu SARS-CoV-2 este infectia nozocomiala a anului 2020”, a scris medicul Laura Zarafin pe contul ei de Facebook.

Este o mare iluzie ca exista spitale “non-Covid” si spitale “Covid”

Medicul incearca sa explice si faptul ca bolnavii din spitalel suport sunt transferati degeaba in spitale Covid dupa ce se infecteaza.

“Degeaba incearca unii sau altii dintre colegii nostri medici din toate specialitatile din spitalele zise “non-Covid” sa ne convinga ca transferul intraspitalicesc, (dupa ce pacientii au fost tinuti una-doua-trei saptamani la ei) spre spitale “suport Covid” ar avea vreo ratiune medicala sau epidemiologica sau de reducere a riscului infectarii personalului.
Nu este decat o mare iluzie ca exista spitale “non-Covid” si spitale “Covid”.
Nu inseamna ca e vina personalului medical! Nicidecum”, a mai scris medicul ATI.

Laura Zarafin mai arata ca acest virus este extrem de contagios “si era evident de la inceput ca spitalele vor fi focare”.

“Era evident nu numai pentru ca virusul este extrem de contagios, ci si pentru ca rezultatele negative la PCR exista si sunt in procent de peste 30%, dar si pentru ca in spitale vin oameni bolnavi, cei mai multi cu boli severe, cancere avansate, imunodeprimati, etc.

Am avut cinci luni sa intelegem asta si fiecare spital a avut cinci luni ca sa isi organizeze propriul spatiu de triaj si propria zona pt pacientii pozitivi la PCR pentru SARS-CoV-2.
De ce ne facem ca nu intelegem acest lucru extrem de simplu? Poate pentru ca unora le convine ping-pong-ul stupid intre spitale, nejustificat medical, dar consumator de timp nervi si bani pentru colegii de la ambulanta“, mai scrie medicul pe pagina de Facebook.

Ea a mai aratat ca sunt pacienti plimbati intre doua-trei spitale

“Si nu in ultimul rand cred ca ar fi bine sa intelegem odata ca acest virus va trai cu noi sau noi va trebui sa invatam sa convietuim cu el ani de zile. Ce facem? Operam in spitale “verzi” si cand pacientul se pozitiveaza il pasam cu multa “colegialitate” altora, celor din spitalele “rosii”, colegi chirurgi si ei, transformati in “pansatori ai plagilor” operatiilor facute de altii? Ce logica are o asemenea strategie? “,se mai arata in postarea medicului. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.