Autoritatea de supraveghere financiară din Marea Britanie a ordonat Binance, una dintre cele mai mari platforme pentru criptomonede din lume, să îşi înceteze toate activităţile reglementate şi a avertizat consumatorii în legătură cu această platformă, care este supusă unei atenţii tot mai mari din partea autorităţilor la nivel global, transmite Reuters.

Într-o notificare din 25 iunie, Autoritatea pentru Conduită Financiară (FCA) a declarat că Binance Markets, entitatea din Marea Britanie a Binance, ”nu trebuie, fără acordul prealabil scris al FCA, să desfăşoare activităţi reglementate … cu efect imediat”.

Binance nu a răspuns duminică la o cerere de comentariu, informează News.ro.

În timp ce tranzacţionarea criptomonedelor nu este reglementată direct în Marea Britanie, oferirea de servicii precum tranzacţionarea cu instrumente derivate de criptomonede necesită autorizare.

FCA a informat Binance că, până la 30 iunie, trebuie să afişeze o notificare care să indice că ”BINANCE MARKETS LIMITED NU ARE PERMISIUNEA SĂ ÎNTREPRINDĂ NICIO ACTIVITATE REGLEMENTATĂ ÎN UK” pe site-ul său şi pe canalele de socializare. De asemenea, trebuie să securizeze şi să păstreze toate înregistrările referitoare la consumatorii din Marea Britanie şi să informeze FCA că acest lucru a fost făcut până la 2 iulie.

Autoritatea de reglementare nu a explicat de ce a luat măsurile împotriva Binance, care a anunţat anterior că îşi ia obligaţiile legale ”foarte în serios” şi că discută ”cu autorităţile de reglementare şi forţele de ordine în mod colaborativ”.

FCA intensifică supravegherea tranzacţiilor criptomonedelor, care au crescut în popularitate în Marea Britanie şi alte ţări de pe glob. Din ianuarie, FCA a cerut tuturor firmelor care oferă servicii legate de criptomonede să se înregistreze şi să arate că respectă regulile împotriva spălării banilor.

Cu toate acestea, instituţia a spus la începutul acestei luni că doar cinci firme s-au înregistrat şi că majoritatea nu erau încă conforme.

Autoritatea de reglementare a Japoniei a declarat, pe 25 iunie, că Binance funcţionează ilegal în ţară, a arătat o notificare postată pe site-ul web al Agenţiei pentru Servicii Financiare din Japonia.

Luna trecută, Bloomberg a relatat că oficialii din cadrul Departamentului de Justiţie al SUA şi Serviciului pentru Venituri Interne, care cercetează spălarea banilor şi infracţiunile fiscale, au căutat informaţii de la persoane care au cunoştinţe despre afacerile Binance.

În aprilie, autoritatea de reglementare financiară germană BaFin a avertizat că bursa riscă să fie amendată pentru oferirea de monede digitale fără un prospect pentru investitori. (sursa)

Articolul precedentIdei de afaceri pentru femei și nu numai
Articolul următorBate vânt de remaniere în coaliţie. Care sunt numele vizate