Premierul Marcel Ciolacu l-a propus joi pe Victor Negrescu, eurodeputat PSD și vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european din partea României. Prim-ministrul român a avut o întâlnire, la Bruxelles, cu șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, cu care a discutat și despre PNRR, unde România încearcă să obțină aprobare pentru Cererea de Plată 3, și deficitul bugetar, unde țara noastră trebuie să prezinte soluții pentru scăderea acestuia.

ACTUALIZARE

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, după întâlnirea cu șefa Comisiei Europene, că l-a propus pe Victor Negrescu, eurodeputat PSD și vicepreședinte al Parlamentului European, pentru funcția de comisar european din partea României.

„Am mers cu un nume, el este actualul vicepreședinte al Parlamentului European, domnul Victor Negrescu. Eu sper ca cel târziu luni să înaintăm propunerea din partea Guvernului României. Acest atribut este exclusiv al primului ministru, dar, cum este și normal – și deja am și stabilit cu domnul președinte (PNL) Nicilae Ciucă -, vom avea o discuție în următoarele zile”, a declarat Marcel Ciolacu după întâlnirea cu Ursula von der Leyen.  

„Voi avea o discuție și cu președintele României, deoarece președintele este reprezentantul României în Consiliul European”, a mai spus Marcel Ciolacu, precizând că vrea să negocieze un portofoliu „cât mai relevant” pentru România.

Știrea inițială

Întâlnirea dintre Marcel Ciolacu și Ursula von der Leyen va avea loc la ora 11:00, urmînd ca premierul român să susțină declarații de presă la la ora 12:30, la sediul Reprezentanţei Permanente a României pe lângă UE. Marcel Ciolacu este însoţit la Bruxelles de ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, şi de ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Potrivit unor surse politice citate de Digi24, numele pe care Marcel Ciolacu i-l va propune șefei CE pentru a prelua postul de comisar din partea României va fi Victor Negrescu, europarlamentar PSD, vicepreședinte al Parlamentului European, membru în Comisia pentru bugete și Comisia pentru afaceri juridice în PE. PNL nu este mulțumit cu această soluție, mai ales în condițiile în care nu au existat discuții în coaliție despre viitorul comisar european din partea țării noastre. Însă europarlamentarul PSD Mihai Tudose susține că nominalizarea comisarului este atributul exclusiv al guvernului, deci nu ar fi nevoie de consultări în coaliție. (sursa)

Articolul precedentUn nor de praf roşiatic a acoperit Oradea, seara trecută. Ce spune Garda de Mediu
Articolul următorCiolacu, după întâlnirea cu Ursula von der Leyen: „Guvernul va propune Comisiei Europene un acord pe 7 ani prin care să ne dezvoltăm economic și să reducem deficitul”