Ministerul Afacerilor Externe anunță că a semnalat incidentul autorităților de la Londra, după ce două firme românești din capitala britanică au primit scrisori anonime cu conținut xenofob.

”Din dispoziția ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, Ministerul Afacerilor Externe, prin Ambasada României la Londra, a semnalat deja această situație Ministerului britanic de externe și conducerii poliției metropolitane londoneze, cu solicitarea de a clarifica aceste incidente și de a lua măsurile care se impun pentru a preveni și sancționa orice formă de manifestare xenofobă la adresa cetățenilor români prezenți în Marea Britanie. De asemenea, cazul a fost adus și la cunoștința Reprezentanței Comisiei Europene în Marea Britanie, având în vedere importanța pe care Uniunea Europeană o acordă principiului nediscriminării și protejării drepturilor cetățenilor europeni”, se arată în comunicatul MAE.

Firmele se află în cartierul Burnt Oak, o zonă cu o concentrație relativ mai mare a românilor din capitala britanică. 

Mesajul xenofob împotriva românilor spunea: „Nu v-ați îndepărtat destul de mult.  Ar fi trebuit să vă întoarceți în România – cu țiganii voștri. Nu sunteți bineveniți aici – Și niciodată nu veți fi. Sperăm ca Brexit va opri mai mulți dintre voi să vină Aici. Suntem sătui să nu mai auzim limba noastră în propria noastră țară. O să aveți doar români în magazinul vostru și sper să nu rezistați mult și putem să vedem duși. Plecați odată.”

Articolul precedentInteligența artificială. Riscuri la adresa consumatorilor!
Articolul următorFamilia Iohannis rămâne și cu bani și cu case. Ghinion!