În această minivacanță de Rusalii a debutat și sezonul de vară la Ocna Sibiului. Deschiderea programată în 1 mai nu a fost posibilă, așa că acum ”Litoralul Ardealului” este pregătit să-și primească oaspeții.

Nisipul a fost reîmprospătat, șezlongurile pregătite, iar apa din lacurile naturale sărate ajunge la 40 de grade Celsius, chiar dacă soarele verii este puțin capricios.

Primii turiști au început să apară, iar zona poate găzdui, chiar și în noile condiții de distanțare socială, până la 6.000 de vizitatori zilnic.

Ocna Sibiului era în perioada interbelică o renumită stațiune balneo-climaterică. Aici s-au investit în ultimii ani peste 5 milioane de euro în refacerea zonei. Sezonul va ține până în luna septembrie, iar turiștii vin atât din țară, cât și din străinătate.

Cei care ajung în Ocna Sibiului sunt atrași în primul rând de apa sărată care ajunge la temperaturi de peste 40 de grade datorită heliotermiei.

Nămolul, alături de băi ajută la tratarea unui spectru foarte larg de afecțiuni. Cei care au probleme respiratorii de asemenea pot face aerosoli. (sursa)

Articolul precedentOmenirea se confruntă cu cea mai vastă criză economică din ultimii 150 de ani (Banca Mondială)
Articolul următorSenatul dezbate azi o moţiune simplă împotriva ministrului Muncii