Câteva sute de oameni au participat sâmbătă, 10 Octombrie, în Piața Universității, la un protest împotriva măștilor, scandând „Libertate” și având o pancartă pe care scria „Guvernele ucid mai mult decât Covid”.

Prima reacție la protestul din Piața Universității a șefului PNL a fost că este „o temă absurdă. Un gest lipsit de noimă. Legea va fi aplicată„.

Declarația îi aparține, desigur, lui Ludovic Orban, astăzi, președintele PNL și prim-ministru al României. Pentru a evalua corect această declarație, e bine să ne amintim cum în urmă cu 2-3 ani (prin 2017 și 2018), Ludovic Orban se număra printre participanții la protestele „anticorupție” organizate de Opoziția PNL&USR împotriva Guvernului PSD.

Ca lider al Opoziției, Orban se bucura, pe deplin, de libertate și de dreptul său de a protesta. Ca lider al partidului de guvernământ, Orban s-a schimbat. Un protest pentru Libertate a devenit pentru el o „temă absurdă”.

Când însuși președintele Partidului Național LIBERAL face astfel de afirmații și are astfel de reorientări, e foarte greu să mai pretinzi că ești „liberal” în România de astăzi. Eventual, poți să te numești „penelist”…

Apropo de liberalismul autentic: sub pretextul că ne asigură sănătatea (o minciună gogonată, pentru că sănătatea nu ne-o poate garanta nimeni de pe acest pământ), peneliștii vor să ne ia toată libertatea pentru a putea ei guverna cât mai mult. Instaurând dictatura sanitară, ei sunt în stare să ne calce în picioare toate drepturile și libertățile.

sursa: printreranduri.net

Articolul precedentOrban vrea interzicerea nunților și a altor evenimente private
Articolul următorRezultate finale alegeri locale 2020. Câte procente au obținut partidele la primării, consilii locale și județene. USR – abia 6%