Parlamentul s-a reunit, miercuri, 24 noiembrie, într-o ședință solemnă consacrată sărbătoririi Zilei de 1 Decembrie, Ziua Naţională a României. Președintele Klaus Iohannis și premierul interimar Florin Cîțu nu au participat la ședința solemnă – o premieră în istoria recentă. Nici unul dintre cei doi nu a explicat absența de la ședință. Mai mult, guvernul anunțase inițial participarea lui Florin Cîțu, dar ulterior a comunicat că premierul demis nu va mai lua parte la eveniment.

Parlamentarii au organizat ședința cu o săptămână înainte de 1 Decembrie, pentru că săptămână viitoare nu vor veni la Parlament – zilele de marți și miercuri (30 noeimbrie și 1 Decembrie) sunt libere, iar în celelalte au program în circumscripții.

Şedinţa solemnă, condusă de vicepreşedintele Senatului Alina Gorghiu, a început cu intonarea Imnului Naţional.

Au rostit alocuţiuni preşedinţii celor două Camere legislative, precum şi reprezentanţi ai grupurilor parlamentare.

Printre invitaţi s-au aflat membrii Guvernului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Arhiepiscopul Bisericii Greco-Catolice, Prim-rabinul României, preşedinţii Curţii Constituţionale, ICCJ, Curţii de Conturi, guvernatorul BNR, directorii SRI, SIE, SPP şi STS, precum şi şefii misiunilor diplomatice şi ai reprezentanţelor internaţionale acreditaţi la Bucureşti. (sursa)

Articolul precedentMETROUL de la Cluj, ca și subvenționarea unor zboruri la Oradea, ca și o companie aeriană a Consiliului Județean, sunt idei FALIMENTARE, pentru care plătesc TOȚI!
Articolul următorOdată cu PSD, se întoarce și finanțarea Start-Up Nation. LISTA fondurilor promise antreprenorilor în programul de guvernare Ciucă