Klaus Iohannis i-a convocat pe liberali la Cotroceni pentru discuții privind formarea guvernului. Întâlnirea ar urma să aibă loc miercuri seara, după ce conducerea PNL va încheia o nouă rundă de negocieri cu PSD, au precizat pentru HotNews surse politice.

PNL și PSD vor relua discuțiile privind formarea Guvernului, începând cu ora 16.00, Marcel Ciolacu afirmând că speră ca negocierile privind programul de guvernare să fie finalizate astăzi, urmând ca social-democrații să stabilească tot miercuri premierul din partea partidului.

El a adăugat că PSD nu renunță la ideea de a face prima nominalizare de premier în cadrul mecanismului de rotație convenit cu liberalii. ”Sunt ferm convins că și domnul Cîțu va înțelege că nu poate să vină în acest moment premierul României, după ce a fost demis”, a mai spus el referitor la faptul că Florin Cîțu revendică în continuare funcția.

Liberalii au decis marți, în ședința Biroului Executiv să accepte varianta premierului prin rotație dar cu o condiție. Liderii PNL și-au exprimat pe rând opțiunea privind ocuparea postului de prim-ministru prin rotație dar vor ca PNL să fie primul partid care dă premierul.

Emil Boc a propus ca mandatul de negociere să fie flexibilizat astfel încât președintele Klaus Iohannis să aibă libertatea de a nominaliza premierul, au declarat pentru HotNews.ro surse liberale participante la ședință. Propunerea nu a fost supusă la vot.

În spatele ușilor închise, mai mulți lideri PNL l-au atacat pe Florin Cîțu acuzându-l că în negocierile cu PSD a pus înainte interesele personale. La finalul ședinței, Florin Cîțu a spus că rămâne singura propunere pentru postul de premier: ”PNL a votat rotativa cu primul premier de la PNL. Nu s-a votat flexibilizarea numelui”. (HotNews.ro)

Articolul precedentCiolacu: Sunt ferm convins că şi Florin Cîţu va înţelege că nu poate fi premierul României după ce a fost demis/ PSD își desemnează azi premierul
Articolul următorDeclarații scandaloase și întrebări fundamentale