Şedința conducerii PNL s-a încheiat, în favoarea listei miniştrilor pronunţându-se 63 de membri ai BPN. Florin Roman şi Bolojan au votat împotrivă. Au fost şi cinci abţineri, printre care Emil Boc, Rareş Bogdan şi Robert Sighiartău. Atacat dur în şedinţă, Ludovic Orban a ripostat în aceeaşi notă, potrivit unor surse din cadrul şedinţei.

Liderul PNL Ludovic Orban a replicat acuzaţiilor afirmând că deşi PNL nu a obţinut cele mai multe voturi la alegeri – urmând să fie stabilite motivele – şi-a asumat să guverneze, iar acesta a fost mandatul lui, să formeze o coaliţie de guvernare, obiectiv care a fost îndeplinit, susţin surse din PNL.

Referitor la faptul că PNL a pierdut Ministerul Fondurilor Europene, Orban a afirmat Marcel Boloş a fost un ministru foarte bun, dar ca nu a mai putut continua.

El i-a calificat drept mincinoşi pe toţi cei care cred că a cedat pentru funcţii şi a afirmat că liberalii care critică rezultatul negocierilor nu îl critică doar pe el, ci şi pe Klaus Iohannis.

Liderul PNL a argumentat că efectual social ar fi devastator dacă nu va fi instalat Guvernul până la sfârşitul anului.

El a susţinut că Sighiartău a refuzat să fie ministru al Dezvoltării şi el nu a avut ce face. Lui Boc și lui Bolojan le-a transmis să nu mai plângă, pentru că au luat sute de milioane de euro de la UE pe mandatele guvernelor PSD și Cioloş.

Ludovic Orban a precizat că situaţia în partid se va tranşa la următorul congres, dar a avertizat că nu se lasă judecat de ”oameni fără rezultate”. (stiripesurse.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.