Austria a introdus „carantina” pentru persoanele nevaccinate începând de luni (15.11.2021), acestora fiindu-le permisă părăsirea locuinției doar pentru a-și cumpăra mâncare, a merge la farmacie, a face sport, vaccinare sau pentru „satisfacerea nevoilor religiase de bază” – scrie printreranduri.net.

”Este datoria noastră să ne protejăm oamenii. Drept urmare, am decis că de luni va fi în vigoare un lockdown pentru nevaccinaţi„, a declarat cancelarul Alexander Schallenberg. Puțină lume a sesizat grozăvia acestei declarații!

Deci, nevaccinații nu sunt oameni pe care să-i „protejeze”? Adică „autoritățile” austriece își permit să-i forțeze pe nevaccinați (o minoritare, având în vedere că peste 60% din populație e deja vaccinată) să stea în casă doar pentru că îi suspectează de boală și de intenția de a-i îmbolnăvi pe cei “imunizați”? Care va fi oare următorul pas? Le vor construi un cartier drăguț unde să stea numai nevaccinații, ca să nu-i deranjeze pe vaccinați? Sau le vor face direct un ghetou și mai drăguț? Poate se gândesc să le pună și o stea pe piept, cum s-a mai întâmplat în istoria Austriei și cu alte minorități.

După ”modelul” austriac, și Florin Vasile Cîţu – premierul demis de vreo două luni de Parlament, dar care nu se lasă dus din funcție – s-a lansat și el în declarații la fel de scandaloase: “Cei care s-au vaccinat astăzi nu este normal să-i punem să plătească teste pentru cei care nu vor să se vaccineze. Asta mi se pare inadmisibil”. În plus, PNL cere ca spitalizarea pentru tratamentul COVID-19 să fie plătită dacă pacientul nu este vaccinat, potrivit unui amendament depus de peneliști în Comisia pentru Sănătate la Legea privind introducerea certificatului verde de vaccinare obligatoriu la locul de muncă.

Retorica PNL este demnă de un partid iliberal, nu de urmașii lui Brătianu. Oare lui Cîțu i se pare ”admisibil”, totuși, ca nevaccinații să plătească taxe și impozite pentru ca vaccinații să primească injecția “gratuit”  indiferent de numărul de doze și de costul acestora? Oare peneliștilor li se pare ”admisibil” ca nevaccinații să plătească de două ori același serviciu (medical) drept pedeapsă pentru că nu se lasă „convinși” de campania de frică derulată de Guvernul Cîțu?

Lumea s-a întors cu fundul în sus și foarte mulți „inteligenți” vaccinați acceptă cu foarte mare ușurință noua „normalitate”!

Nici vaccinații nu vor avea însă o viață ușoară în această nouă normalitate construită ”pas cu pas”. Nenorocirea pentru vaccinații cu două doze (care, probabil, sunt confortabili acum cu aceste idei preluate din epoci de tristă amintire pentru că nu par să îi privească) este că, fără doza a treia (și probabil a patra), vaccinații vor deveni la rândul lor nevaccinați, din punct de vedere legal. Iar din punct de vedere sanitar, sunt deja ca și nevaccinați, de vreme ce fosta “schemă completă” cu două doze și certificatul „verde” european nu au reușit să oprească valul pandemiei. Dimpotrivă, l-au cauzat și amplificat, fix în țările cu mari acoperiri vaccinale. Cum e și Austria.

În majoritatea statelor UE s-a depășit deja imunitatea de turmă (70%) care “asigură” sfârșitul pandemiei. De ce continuă pandemia, totuși?

Unde au dispărut asigurările „autorităților” care spuneau că cei “imunizați” fac forme ușoare? Dacă ai 83-99,9% rată de “imunizare”, deci numai cazuri ușoare, de ce continuă restricțiile? De ce e “nevoie” și de a treia doză, dacă vaccinurile sunt chiar așa de bune?

Dacă certificatul „verde” a oprit răspândirea agentului patogen, de ce sunt necesare legi care să separe turma de imunizați de sălbăticiunile “medievale” care refuză “imunizarea”? 

De ce e “nevoie” ca economiile să fie distruse prin suspendarea/concedierea a 66% dintre angajați dacă acest certificat nu a putut fi justificat științific? Unde sunt studiile de impact care să fundamenteze extinderea utilizării certificatului „verde” ? Unde sunt măsurile „științifice” care să combată eficient transmiterea virusului fără a încălca și îngrădi drepturile și libertățile fundamentale?

De ce ”autoritățile” nu fac teste pentru a arăta nivelul imunizării pentru cei trecuți prin boală?

De ce nu sunt medicamente esențiale în spitalele publice dar e plin de ele în farmaciile private, iar aparținătorii pacienților cu COVID-19 sunt nevoiți să plătească sume exorbitante pentru a-și salva rudele și prietenii?

Sunt doar câteva întrebări elementare la care „autoritățile” eșuează să dea răspunsuri mulțumitoare. Este și foarte greu să dea răspunsuri pertinente când „singura șansă” este vaccinarea… (printreranduri.net)

Articolul precedentIohannis i-a convocat pe liberali la Cotroceni – surse
Articolul următorMinisterul Sănătății se spală pe mâini… Ministerul Educației să decidă dacă testele cu salivă se pot face acasă