Klaus Iohannis și soția sa nu au purtat mască de protecție, duminică, la Sibiu, deși obligativitatea purtării acesteia intrase în vigoare începând de la miezul nopții, municipiul depășind rata de incidență de 6 cazuri la mia de locuitori, după cum arată un clip video postat de Stiri de Sibiu.

Preşedintele şi soţia sa, Carmen, au fost prezenţi duminică la slujba de la Biserica Evanghelică din municipiul Sibiu, cu această ocazie având loc şi inaugurarea lăcaşului de cult după renovare.

Cei doi au fost surprinși în spațiu deschis nepurtând masca de protecție. Absolut toate persoanele din jurul președintelui – aghiotanți, ziariști, reprezentanții Biserii – purtau masca de protecție, după cum se vede din imagini.

Obligativitatea purtării măștii de protecție în municipiul Sibiu în toate spațiile publice deschise a fost impusă prin hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de sâmbătă, 9 octombrie. Această hotărâre impunea prelungirea stării de alertă precum şi aprobarea unor măsuri suplimentare de prevenire şi combatere a contaminării cu virusul SARS-CoV-2, începând din 10 octombrie, ora 00:00. (sursa)

Articolul precedentZile libere pentru părinți dacă școala trece în online din cauza COVID: modelul cererii și al declarației pe propria răspundere – DOCUMENT
Articolul următorMinistrul penelist al Finanțelor vrea ca românii cu salarii mici să primească mai puține servicii medicale!