Vizita premierului Marcel Ciolacu în Statele Unite ale Americii trebuie privită ca un succes la României – scrie deputatul bihorean Ioan Mang într-o postare pe Facebook.

Scopul principal al vizitei este de a extinde parteneriatul strategic cu SUA la un nivel superior de parteneriat economic.

România, spune Ioan Mang, poate deveni o destinație importantă a investițiilor economice americane în tehnologia datelor și în domeniul energetic. De asemenea, România poate avea un rol pivot pentru prezența SUA în regiunea Mării Neagă, Balcanii de Vest, Ucraina sau chiar Orientul Mijlociu.

Și din punct de vedere militar există beneficii reciproce pentru ambii parteneri: România este interesată de modernizarea Armatei Române cu tehnologia de vârf a industriei militare din SUA, dar și de dezvoltarea unei producții militare în România.

Din perspectivă americană, mai scrie deputatul bihorean, România poate juca un rol important pentru asigurarea unei baze logistice cheie pentru armata americană în regiunea Mării Negre. (sursa)

Articolul precedentFlorian Bodog: PSD investește 129 de milioane de euro pentru dezvoltarea spitalelor din Bihor. Se va construi o nouă secție a Spitalului Județean! (DETALII)
Articolul următorCum a ajuns Suedia victima bandelor criminale. Opt din 10 companii suedeze cred că le va fi greu să atragă talente, investiții și turiști din cauza violențelor