Suntem, iată, în a patra lună de guvernare a PSD în coaliție alături de PNL și UDMR. Patru luni în care obiectivul nostru a fost să reparăm greșelile guvernărilor de ”dreapta„ și să readucem România pe calea normalității și a unei guvernări în beneficiul românilor! Fără falsă modestie, putem spune cu mâna pe inimă, că ne-am ținut de cuvânt!

Dacă PSD nu ar fi intrat la guvernare și nu ar fi impus unele măsuri sociale și economice, situația României ar fi fost mult mai rea. Și a populației, dar și a economiei! Totalul măsurilor și politicilor de sprijin promovate de PSD de la începutul anului reprezintă echivalentul a nu mai puțin de 3,4% din PIB, beneficiarii direcți fiind milioane de cetățeni români și zeci de mii de companii autohtone.

46 de miliarde de lei, adică peste 9 miliarde de euro! Acesta este impactul financiar al măsurilor și politicilor susținute de PSD, acesta este nivelul sprijinului acordat cetățenilor și companiilor românești. Din acești bani, 20 de miliarde lei reprezintă programe pentru susținerea investițiilor și realizarea reconversiei de la economia de consum către economia de producție, tranziția la economie verde și tehnologii digitale. 14 miliarde lei reprezintă efortul de menținere a unor prețuri suportabile la energie electrică și la gaz pentru economie și cetățeni în anul 2022, iar 12 miliarde de lei sunt dimensiunea pachetului social, ca urmare a creșterii pensiilor și a alocațiilor pentru copii.

Unii vor spune că e mult, alții că e puțin. Ce pot să vă spun este că a fost maximul ce s-a putut face într-un timp foarte scurt, cu resursele existente. Efectele politicilor PSD se reflectă deja în încetinirea puternică a ratei de creștere a inflației și menținerea într-o zonă care să permită intervenția asupra celorlalte componente de risc, respectiv combustibil și alimente.

În ciuda încercărilor unor de a ne pune bețe-n roate și de a stârni gâlceavă în rândul coaliției, PSD rămâne dedicat misiunii asumate și va continua să gândească, dar mai ales să determine Guvernul să aplice programe realiste, inclusiv prin atragerea fondurilor europene, care să mențină echilibrele economice, să reducă inflația și să crească veniturile românilor.

În actualul context economic și geopolitic, este extrem de important ca România și românii să nu fie victimele colaterale (indirecte) ale războiului, nici din punct de vedere geostrategic, dar nici din punct de vedere energetic, economic și social. În acest sens, Guvernul are obligația să gestioneze cât mai bine și de eficient resursele țării și să utilizeze toate oportunitățile pentru a accesa fondurile europene.

Declarație politică, Camera Deputaților, 29.03.2022

Articolul precedentPremierul Ciucă și Marcel Ciolacu discută marți despre măsurile de sprijin pentru persoanele vulnerabile. PSD propune vouchere de 50 euro pentru românii cu venituri mici și 30 de euro pentru elevii din familii sărace
Articolul următorACTIVITATEA DSVSA BIHOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR PASCALE 2022