Reglementarea pieței energiei a redevenit realitate prin votul Camerei Deputaților – scrie deputatul bihorean Ioan Mang într-o postare pe blogul personal.

Astfel, încă o mare prioritate a PSD a fost îndeplinită! Specula și inflația vor fi oprite, populația și economia națională vor fi protejate.

Această victorie a PSD, foarte importantă pentru populația și economia țării, vine după mai mult de un an de demersuri insistente și de avertismente repetate ale PSD în privința nocivității liberalizării haotice a pieței energiei și a necesității revenirii la reglementare, măcar pentru o pentru o perioadă limitată de timp.

În amendamentele susținute de PSD se mențin prevederile care stimulează economisirea energiei electrice. Ceea ce mai este important de știut că nimeni nu va plăti un preț mai mare de 1,3 lei KWh, indiferent de nivelul de consum sau de categoria de consumator! Consumatorii casnici care se încadrează în consumuri lunare mai mici de 300 KWh vor beneficia de prețuri mai mici, iar diferența față de prețul reglementat de 1,3 lei KWh va fi suportată de către Guvern.

Amendamentele susținute de PSD privind reglementarea pieței de energiei prevăd următoarele:

1) Pentru cei care se încadrează într-un consum de 100 de KWh/lună, prețul va fi de 0,68 de lei/KWh. Acest preț e valabil, indiferent de consum, în cazul celor care utilizează la domiciliu dispozitive sau echipamente medicale dar și pentru cei care au în întreținere cel puțin 3 copii.

2) Pentru cei care se încadrează într-un consum de 255 de KWh pe lună prețul va fi de 0,8 lei/KWh

3) Pentru cei care se încadrează într-un consum de 300 de KWh/lună, prețul va fi de 0,8 lei/KWh pentru primii 255 de KWh și de maxim 1,3 lei pentru ce depășește acest prag (dacă în contractul cu furnizorul este prevăzut un preț mai mic de 1,3 lei/KWh, atunci se aplică prețul din contract)

4) Pentru cei care depășesc un consum de 300 KWh/lună, se va plăti un preț unic de maxim 1,3 lei/KWh (dacă în contractul cu furnizorul este prevăzut un preț mai mic de 1,3 lei/KWh, atunci se aplică prețul din contract)

5) Pentru IMM, spitale, școli, grădinițe, creșe, operatori din industria alimentară, companii de utilitate publică, lăcașe de cult, instituții publice se va plăti cu preț de maxim 1 leu/KWh pentru 85% din consumul lunar, și diferența la maxim 1,3 lei/KWh.

6) Pentru celelalte categorii de consumatori non-casnici se va plăti un preț de maximum 1,3 lei/KWh.

Toate aceste prețuri sunt cu TVA inclus și se vor aplica până la 31 Martie 2025.

PSD a demonstrat că poate furniza soluții eficiente pentru această guvernare, mai ales în domeniile vitale, precum energia, pe care nu le administrează direct, mai scrie președintele PSD Bihor. (sursa)

Articolul precedentRusia, declarată stat care sponsorizează terorismul – rezoluție a Parlamentului European
Articolul următorZiua Națională va fi sărbătorită și în comuna Tulca