Pe strada Sovata din Oradea, pe terenul fostei fabrici Metalica de pe malul drept al Crișului, grupul de firme RDS-RCS, patronat de Zoltan Teszari, construiește în mare taină. Asta, conform oamenilor care locuiesc în zonă, pentru că în rest, mister…

Ce anume construiește acolo nu știu decât patronul și constructorul, pentru că la fața locului nu au afișat, așa cum era normal și legal, panoul obligatoriu de informare.

Conform legii, toate șantierele din România sunt obligate să afișeze, la loc vizibil, pe toată perioada derulării lucrărilor de construcţii, un panou de identificare a acestora. Asta spune Ordinul Ministerului Lucrărilor Publice și Amenajării Teritoriului nr. 63/1998.

Panoul de identificare a investiţiei, aşa cum este denumit, este un element obligatoriu în toate şantierele de construcţii, iar neafișarea lui este sancționată cu sistarea imediată a lucrărilor.

Panoul trebuia afişat încă de la începerea lucrărilor şi menţinut pe toată perioada execuţiei. Acesta trebuia amplasat într-un loc vizibil, uşor de identificat.

Modelul panoului de identificare este înmânat beneficiarului, o dată cu Autorizaţia de Construcţie, de către eliberatorul, în cazul de față de către Primăria Oradea.

Probabil pentru că este “partenerul” Primăriei Oradea,  grupul de firme patronat de Teszari crede că este deasupra legii și poate face orice. Sau poate nu are autorizație de construcție? Dacă o avea trebuia să o afișeze… Așteptăm intervenția Inspectoratului de Stat în Construcții!

Articolul precedentDetalii despre vaccinul anti-COVID în România: Când ajunge, câte doze, în câte tranşe
Articolul următorSoluţia pentru ca ochelarii să nu se mai aburească de la mască. Trucul acesta aplicat de chirurgi în sala de operaţii poate fi folosit de oricine