Cei mai mulți români și-au încheiat concediile din sezonul estival și se interesează deja de prețurile cerute pentru vacanța de iarnă. Aceștia vor să facă încă din septembrie rezervări pentru Crăciun și Revelion.

Pe grupurile de pe Facebook dedicate vacanțelor sunt nenumărate cereri de oferte.

O româncă a întrebat ce prețuri au fost anunțate până acum.

“Din curiozitate, voi la ce prețuri ați găsit oferte de Revelion/ Noapte/ Persoană, doar CAZARE cu unele facilități incluse (NU servicii, ci doar facilități)?

Și oare de ce atâta grabă la închiriat, când habar n-avem cât de mult se vor mai scumpi toate?

Toată lumea se plânge de scumpirile generale din România, dar totuși, deja sunt o mulțime de cereri pentru Revelion.

Pe Turist Info (singurul site cu afișare prețuri fără comisioane), cam în toate zonele țării, prețurile par a fi aprox. 200-300 lei/ Noapte/ Persoană (FĂRĂ servicii de servirea mesei și FĂRĂ facilitatea ciubarului inclusă). Deci, deloc ieftin și totuși sunt cereri tot mai multe”, a scris aceasta pe grupul Vacanțe sub 500 de euro.

Ce prețuri sunt cerute în această perioadă pentru Crăciun și Revelion

“La noi oferta a fost 7 camere pe 4 nopți 13.000 lei.”

“Pachetul de Crăciun, 3 nopți (capacitatate 10-12 persoane), cazare cu împodobirea bradului în searz de Ajun, la prețul de 4.500 lei. Practic, undeva la 125-150 lei/pers pe noapte. Eu cred că este un preț decent, raportând la cât s-au scumpit toate utilitățile în ultima perioadă.”

“Pentru perioada în care ne aflăm, hotelierii sau proprietarii de pensiuni/ moteluri cer 200-300 lei/pers/noapte. Pt Revelion, Crăciun își dublează tarifele (deși costurile nu se regăsesc deloc în tarif). Românul, acești așa-ziși antreprenori, mizează pe naivitatea celorlalți și cer cât vor. Cei ce dau, e fix problema lor că nu s-au orientat spre destinații din alte țări (exotice chiar) la cam același tarif. Așadar, cei care se înghesuie, ori sunt doar săraci cu duhul, ori nu știu decât lb română și le e jenă să recunoască. Părerea mea.

“La ce nivel s-a ajuns cu inflația și costurile cu utilitățile, prețul de 300 lei/noapte de revelion sunt chiar decente, binențeles pentru cine își permite. Oferte sunt pentru toate buzunarele și dacă la așa prețuri sunt cereri atunci înseamnă că sunt încă bani în piață.”

“Pentru 3 zile cer 6.000 lei pentru 2 persoane o cameră, zici că vezi Everestu naibii. Dacă are 3-4 camere sau chiar mai multe, câte mii face barosanu în doar 3 zile. E doar un revelion, o seară, dacă ești cu cine trebuie o petreci oriunde și rezonabil ca preț. Așa că marş ăștia cu ofertele lor de neam prost.”

“Noi nu am cumpărat, dar am vândut la 450 lei/noapte/persoană cu demipensiune, acces la zona SPA, masă festivă, foc de artificii și multe alte surprize. Această atitudine onestă ne garantează un grad de ocupare decent pe tot parcursul anului.”

“Am căutat cabane pentru 15-16 persoane, doar cazare, iar ofertele pe care le-am primit au fost între 10.000 și 22.000 de lei, majoritatea fiind pentru 3 nopți, iar câteva pentru 4 nopți. Este exagerat!

“La cabana la care ne ducem noi de obicei acum e 1700 euro, are 4 camere.”

“Cabană modestă în inima muntelui capacitate 8 – maxim 10 persoane.

La doar 130 lei persoană /noapte minim 3 nopți în perioada Crăciunului – revelion.”

Cel mai frumos Revelion este cel făcut acasă

Unii nu iau în calcul să plece undeva cu ocazia Sărbătorilor de iarnă.

“Cel mai frumos Revelion este cel făcut acasă, alături de familie și prieteni. De ce aș da bani pentru o pensiune doar că să dorm? Sau să am un ciubăr pe care oricum nu îl folosesc? Să iau aer curat dar plin de miros de grătare? Să mă bucur de liniște, dar ascultând muzică (de calitate sau nu) cu volumul dat la maxim? Și oricum la ce oferte există în acest moment pentru România îți vine să pleci oriunde în altă parte. Poate și mai ieftin.”

“Da nu o fi mai bine să faceți Crăciunul și revelionul acasă și să mergeți după datz de 7 Ianuarie la munte când scad prețurile și aglomerația? Că la ce prețuri sunt faceți o masă ca-n filme acasă alături de cei dragi.”

Ce oferte au găsit unii români în afara țării

“Asturia-Spania, 10 nopți, 23 dec-2 ian. 2023,pentru 8 persoane, 4 camere, 1200 de euro.

Fără porcăria aia de butoi nespălat de unde poți lua foarte multe boli.”

“Tenerife Sud cazare la casă, din data de 23 dec – 2 ianuarie, maxim 6 persoane 1.200€

Separat mașină la 150€ / săptămână. Aveți zbor direct. (sursa)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.