Este scandal la un liceu din Oradea. În prim-plan se află chiar directorul şcolii care ar fi încercat să-i convingă pe elevii de clasa a 12-a să plătească 200 de lei, pentru organizarea festivităţii de absolvire. Aceştia s-au revoltat şi l-au înregistrat pe dascăl, iar scandalul s-a rostogolit până la Ministerul Educaţiei, care a pornit o anchetă.

Pentru elevii de clasa a XII-a de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, ultimul clopoţel este umbrit de scandalul în care este implicat chiar directorul unităţii. Dascălul este acuzat care le-a cerut o sumă uriaşă pentru festivitatea de absolvire pe care vrea să o organizeze în stil elveţian.

Daniel Negrea, director Colegiul Economic Partenie Cosma: Din păcate un eveniment care ar fi determinat creşterea prestigiului şcolii noastre, prin organizarea festivităţii de premieră în curtea şcolii, pe model european şi care se plia foarte bine pe profilul colegiului economic s-a transformat într-un eveniment care a umbrit sfârşitul de an şcolar.

Doar că o parte dintre elevi nu şi-au dorit o astfel de absolvire

Doar că o parte dintre elevi nu şi-au dorit o astfel de absolvire, aşa că s-au opus vehement.

Tudor, elev: S-a impus puţin în faţa elevilor, iar de acolo s-a interpretat cu totul şi cu totul diferit. De la mine din clasă, cel puţin, s-au strâns aproape toţi banii. Nu au mers niciunde mai departe la profesor sau la director.

Profesor: N-are sens să încercăm să vă convingem, să vă consiliem. Nu acesta este rolul nostru. În patru ani de zile nu aţi înţeles nimic. Dumnezeu cu mila!

După apariţia înregistrării în spaţiul public, reprezentanţii Ministerului Educației s-au sesizat şi au început o anchetă. 

Horea Abrudan, ISJ Bihor: Există un corp de control în judeţul Bihor, care face o anchetă în paralel cu privire la situaţia înregistrată la economic. Există discuţii despre sumele de bani adunate pentru organizarea unei festivităţi. (sursa)

Articolul precedentHaz de necaz… Un vasluian îi învață pe italieni cum se bea cu picioarele în apă
Articolul următorANAF. Ultima zi pentru depunerea în termen a declarației unice este joi 25 mai 2023