timesnewroman.ro: Italienii se confruntă cu inundații masive, dar spre norocul lor se pot baza pe ajutorul milioanelor de moldoveni aflați în țara lor. Obișnuiți cu vitregiile vremii, moldovenii îi învață acum pe italieni cum să facă față mai ușor inundațiilor.

Printre cei mai săritori moldoveni este Ghiocel Asimionesei, un vasluian care a prins în România mai bine de cinci inundații, dar de fiecare dat a găsit metode sigure de a bea la birtul din sat. Acum, el le împărtășește italienilor din experiența sa și îi învață, printre altele, cum se bea cu picioarele în apă.

Un alt truc pe care italienii îl află de la moldoveanul nostru este să fie tot timpul atenți la ce aduce apa. „Acolo unde este viitură sunt șanse foarte mari să dai peste sticle de băutură. Dacă au capacul bine strâns, ele plutesc, tu nu trebuie decât să le culegi și să te bucuri apoi pe conținutul lor“, explică expertul vasluian. (sursa)

Articolul precedentMeteorologii anunță ploi și vânt puternic în următoarele zile. „Nu așteptăm fenomene de severitatea celor din Italia”
Articolul următor“În patru ani, nu aţi înţeles nimic. Dumnezeu cu mila!”. Directorul unui liceu din Oradea, în scandal cu elevii