La un an de la preluarea mandatului, primarul comunei Pietroasa, Alin Laza (PSD), bifează o primă realizare. Este vorba despre refacerea și consolidarea unei străzi din satul Chișcău, DS 13 – Deal, grav afectată de-a lungul anilor de numeroase alunecări de teren care puneau în pericol nu doar gospodăriile, ci și viețile a zeci de oameni. Le fel de rău, calamitățile repetate și lucrările mereu promise dar niciodată realizate, au erodat puternic încrederea cetățenilor în administrație.

Tocmai din acest motiv, pentru primarul comunei cu peste 3.100 de locuitori, care a discutat cu BihorNews.ro, noua realizare nu reprezintă un motiv de laudă, ci un argument în lupta pe care a decis să o ducă pentru a recâștiga încrederea oamenilor în aleșii lor. Stradă cu stradă. 

Fost consilier local cu mai multe mandate la activ – în timpul cărora a solicitat de nenumărate ori refacerea străzii respective, Alin Laza a fost ales primar anul trecut și a trecut la fapte. În primul rând, prin deschiderea Primăriei către oameni, transparentizarea activităților și a luării deciziilor – ședințele de Consiliu Local fiind transmise online, dar mai ales prin proiecte pentru că, din păcate, odată ajuns la Primărie, a constat că acestea lipseau cu desăvârșire! La fel ca și încrederea, după atâția ani de promisiuni.

Alin Laza povestește cum, ajuns la viitorul șantier din satul Chișcău alături de proiectanți, aceștia au fost șocați când oamenii le-au cerut să plece, pur și simplu, pentru că nu mai credeau că se va face ceva și pe strada lor. Ani de zile, în preajma alegerilor, foștii primari aduceau utilajele până la ei, mimau o minimă activitate câteva zile, după care utilajele se evaporau…

Acum, DS 13 – Deal are deja asfalt și trotuare noi, șanțuri betonate, stâlpi pentru iluminatul public, dar mai ales un zid puternic de sprijin pentru a preveni noi alunecări de teren. De asemenea, cu bani de la bugetul local, Primăria a realizat și canalizarea și intubarea pe porțiunea respectivă. 

Proiectele asumate de Alin Laza sunt numeroase și se află în diverse stadii de depunere, așteptând aprobarea urgentă și începerea lucrărilor. Dintre ele, primarul a menționat proiecte de canalizare și stație de filtrare a apei pentru satele Chișcău, Giulești și Măgura, modernizarea de străzi la Cociuba Mică și Gurani, modernizarea a două școli, la Chișcău și Pietroasa, dar și construirea de cămine culturale și capele, proiecte depuse, sau la care se așteaptă diverse avize de la București. Nu în ultimul rând, se lucrează în prezent la un proiect de aducțiune a apei pentru satele Cociuba Mică, Gurani și Pietroasa, prin introducerea în circuit a unui noi izvor, din Valea Galbenei. 

Însă unul dintre cele mai interesante proiecte asumate de primarul Alin Laza (PSD) pentru acest mandat, este construirea a cel puțin două stații de încărcare a autovehiculelor electrice, obiective care ar ajuta și mai mult la dezvoltarea turistică și sustenabilă a zonei, pe direcțiile Chișcău și Padiș.

Pentru ca administrația să fie mai suplă și mai eficientă, edilul a reușit, cu sprijinul echipei de consilieri, inclusiv reorganizarea Primăriei, în ciuda opoziției aleșilor peneliști!

Nu în ultimul rând, primarul Alin Laza (PSD), a ținut să ceară scuze locuitorilor comunei pentru anii de promisiuni deșarte ale fostelor administrații, dar și să mulțumească proiectanților și firmei de construcții pentru mobilizare și rapiditatea cu care au sprijinit proiectul de la Chișcău.

În concluzie, dacă nu vor mai primi piedici nedorite, cetățenii din comuna Pietroasa se pot pregăti de noi șantiere, dintre care multe pot fi realizate în acest mandat, obiectivul primarului Alin Laza fiind acela de moderniza comuna cât mai mult cu putință și de a le oferi oamenilor șansa unui trai mai bun la ei acasă. Vom urmări. 

Articolul precedentBăncile nu resimt criza pandemică: Profitul sistemului bancar ajunge după 9 luni la un record de 6,4 miliarde lei: plus 36%!
Articolul următorVaccinarea obligatorie înseamnă moartea democrației