Anglia a ratat dramatic șansa de a-și trece în palmares primul titlu continental, după ce a fost învinsă de Italia, în finala EURO 20201-1 (3-2 d.l.d.). Fanii britanici, dezamăgiți de eșecul favoriților, au lăsat prăpăd în urma lor, pe străzile din Londra.

Reprezentativa “Three Lions” a fost la un pas de a cuceri trofeul EURO 2020, în fața propriilor suporteri, pe Wembley. Zeița Fortuna și concentrarea superioară a italienilor au făcut ca mult râvnitul titlu să meargă la Roma în urma loviturilor de departajare, spre disperarea celor peste 60.000 de mii de spectatori prezenți la meci și alte zeci de mii care au urmărit confruntarea în pub-uri.

Suporterii englezi au lăsat mormane de gunaoie pe străzile din Londra, după finala EURO 2020

În drum spre case, britanicii nu au mai fost atenți la bunele maniere și au împrăștiat tone de gunoaie pe străzile din capitala Angliei. Au existat și câteva incidente cu forțele de ordine, când unii dintre huligani au răsturnat coșuri de gunoaie și toalete publice. Lucrătorii de la salubritate au avut mult de muncă toată noaptea, însă la primele raze ale soarelui, dezastrul era încă vizibil.

Cu un singur trofeu în palmares, titlul mondial din 1966, Anglia este la mare distanță de Italia la acest capitol (6 trofee internaționale majore), iar Alessandro Altobelli, campion al lumii în 1982, nu a ratat ocazia de a învârti cuțitul în rana rivalilor.

E o victorie mare pe Wembley contra Angliei. Englezii cred mereu că sunt cei mai buni, cei mai mari, cei mai talentați, cei mai frumoși. Și iată, în vitrina lor cu trofee a rămas o singură cupă ruginită, din 1966! Uitați-vă la vitrina noastră de trofee! E plină!“, a exultat Alessandro Altobelli, citat de Football Italia. (sursa)

Articolul precedentStare de alertă, iulie-august 2021: principalele restricții pentru FIRME (HG 730/2021)
Articolul următorDeficit comercial uriaș înregistrat de România în primele cinci luni ale anului