Două copile de 9 şi 12 ani, din Roman, îşi vând jucăriile afară, pe stradă, pentru ca părinţii lor să aibă bani să achite facturile.

Fetiţele au fost surprinse sâmbătă, lângă scările Colegiului Naţional Roman Vodă, în timp ce stăteau pe un carton întins pe jos, alături de jucării, potrivit monitorulneamt.ro.

Aveau acolo jucării de pluş, dar şi creioane colorate, pe care încercau să le vândă celor dispuşi să le dea un ban pe ele.

“Trebuie să plătim facturile că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun copilele

Iasmina, elevă în clasa a V-a şi surioara mai mică, Iuliana (prenumele celor două nu sunt reale, fiind inventate pentru a nu le pune într-o postură delicată) răspundeau cu o lacrimă în colţul ochilor celor care le întrebau de ce vor să-şi vândă jucăriile.

Adevărul este că fetiţele chiar nu doreau asta, însă nu prea aveau de ales. “Ca să achite mama facturile. N-avem încotro”, a spus copila din clasa a V-a, ferindu-şi ochii.

“Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, spun copilele, făcând referire la alocația abia le ajunge de mâncare celor şase frați.

“Suntem acasă şase fraţi, mama e bolnavă. Tata mai lucrează cu ziua, dar în ultima vreme mai greu găseşte de treabă.

Alocaţile noastre abia ne ajung să mâncăm. 

Mama a spus că trebuie să facem rost de bani să achităm facturile la curent. Trebuie să le plătim că sunt foarte mari şi ne taie altfel curentul”, povestește cu lacrimi în ochi fetița. (antena3.ro)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.