Hidrologii anunţă, joi, risc de viituri pentru râuri din şase judeţe, până sâmbătă la ora 9:00, dar şi posibile depăşiri ale cotelor de atenţie, anunță News.ro.

”Conform situaţiei hidrometeorologice actuale şi prognozei meteorologice pentru   următoarele 48 de ore, specialiştii I.N.H.G.A. au emis Cod galben pe râuri din Maramureş, Transilvania şi Crişana. Mai precis, acesta este în vigoare începând de vineri, 27 octombrie, ora 6:00, până sâmbătă dimineaţa, la ora 9:00”, anunţă, joi, INGHA, într+un comunicat de presă.

Sursa citată a precizat că vor fi afectate anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tisa (pe sectorul aferent staţiei hidrometrice Valea Vişeului – intrarea în ţară), Vişeu, Iza, Tur, Someş, Crişul Repede, Crişul Negru şi Arieş, în judeţele: Satu Mare, Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Bihor, Cluj şi Alba.

Potrivit INGHA, Atenţionarea Hidrologică vizează în principal fenomenele de scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte de inundaţii locale, care se pot produce cu probabilitate şi intensitate mai mare ȋn intervalul 27.10.2023 ora 09:00 – 27.10.2023 ora 24:00, pe unele râuri din judeţele: Maramureş, Cluj şi Bihor.

”Deoarece există riscul cresterii rapide a nivelului apei, se recomandă vigilenţă sporită în cazul desfaşurării unor activităţi expuse la inundaţii”, au mai transmis specialiştii. (sursa)

Articolul precedentFactură uriașă la curent, pentru un apartament din Oradea unde nu locuiește nimeni: „Mi-au spus că este o corecție a ceasului vechi“
Articolul următorCum se anunță vremea în weekend: unde mai plouă și când se întoarce frigul. În ce regiuni va fi foarte cald