Comisia de monitorizare din cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) a votat, cu 26 de voturi pentru și 3 împotivă, în vederea sesizării Comisiei de la Veneția cu privire la intenția guvernului PNL de modificare a legilor electorale cu puține luni înainte de alegerile locale. Prin votul APCE se recunoaște posibilitatea încălcării de către Guvernul României a Codului de bune practici în domeniul electoral al Comisiei de la Veneția.

Vă reamintim faptul că astăzi, în Parlament, guvernul Orban și-a asumat răspunderea pentru modificarea legii alegerilor locale, iar PSD a anunțat că mâine va depune o moțiune de cenzură împotriva guvernului.

Comisia de la Veneția este un organ consultativ al Consiliului Europei, alcătuit din experți independenți în drept. Următoarea reuniune a membrilor Comisiei va avea loc în luna Martie când va fi cu siguranță discutat și cazul României, iar până atunci este posibilă organizarea unei vizite de verificare și clarificare la București.

În Martie 2019, făcând referire la cei care ar încălca recomandările Comisiei de la Veneția, Ludovic Orban spunea că ar comite ”un act de trădare a intereselor naționale și se fac responsabili de sancțiunile pe care le va suporta România!”

Articolul precedentCele mai sigure orașe din România
Articolul următorTot mai nemulțumiți de starea actuală a democrației