Comisarul guvernului german pe problema antisemitismului, Felix Klein, susține că există deja o tendință  antiisraeliană în școlile din Germania, la numai câteva zile de atacurile sângeroase ale grupării Hamas asupra Israelului, care a decretat stare de război, relatează dpa, scrie Agerpres.

”Sunt foarte îngrijorat că, cu cât va progresa răspunsul Israelului la aceste atacuri teroriste, cu atât atmosfera din şcoli se va întoarce clar împotriva Israelului. Deja vin ştiri şocante de la şcoli unde elevii vor să arboreze drapele palestiniene, ceea ce înseamnă aducerea conflictului în şcoli” a declarat Klein pentru dpa.

Potrivit sursei menționate, la o școală gimnazială din cartierul berlinez Neukolln, un elev a venit luni cu un steag palestinian, ceea ce a dus la o confruntare violentă cu un profesor.

De altfel, părinții au planificat o demonstrație, dar aceasta a fost interzisă de poliție, însă acest fapt nu i-a împiedicat pe părinți să distribuie manifeste antiisraeliene.

În acest context, Felix Klein a ținut să sublinieze că profesorii trebuie să fie mai bine pregătiți.

”Trebuie să-i facem pe profesori să conştientizeze mai bine lupta împotriva antisemitismului. De multe ori este o chestiune de întrebări individuale: cum evaluez conflictul din Orientul Mijlociu?

De ce ne exprimăm acum compasiunea pentru faptul că sunt omorâţi oameni în Orientul Mijlociu? Pentru asta e nevoie de foarte mult tact”, a spus Klein.

În acest sens, profesorii ar trebui să îi învețe pe elevi despre viața evreilor ca tradiție a culturii germane, incluzând în mai mare măsură acest subiect în toate lecţiile, nu doar la istorie şi politică, a mai afirmat comisarul german pentru combaterea antisemitismului. (sursa)

Articolul precedentNoi reguli pentru vaccinul antigripal
Articolul următorDe duminică seara, un nou front rece va pătrunde în țară dinspre nord-vest și va aduce o vreme rece și ploioasă