Filialele bihorene ale principalelor partide politice din România se vor întrece, în premieră națională, în prepararea tradițională a porcului!

Ineditul concurs va avea loc în cadrul Ediţiei a XI-a a Festivalului-concurs „D’ALE PORCULUI”, duminică, 10 noiembrie 2024, în parcarea ERA Shopping Park Oradea!

Organizatorii au lansat invitații către PNL, UDMR, PSD, USR, AUR, PPPR, AMT, UDSCR (partide parlamentare sau care au primari în Bihor), dar a lăsat deschisă lista și altor formațiuni sau candidaților independenți.

„Este, poate, momentul cel mai bun pentru ca politicienii bihoreni să își declare respectul pentru satul românesc, să confirme susținerea pentru conservarea și promovarea tradițiilor populare locale. Este, totodată, momentul cel mai bun pentru ca viitorii parlamentari de Bihor să interacționeze direct cu cei cărora le cer votul la alegerile din Decembrie 2024, să le arate concret că sunt dispuși să lucreze pentru bunăstarea lor!” – Nicolae POP, directorul Festivalului.

Concursul „politic” de preparare tradițională a porcului va avea loc după exact același Regulament ca și concursul de sâmbătă, 9 noiembrie 2024, destinat comunelor din județul Bihor și invitatelor lor din țară și din străinătate!

PROGRAM

SÂMBĂTĂ – 9 noiembrie („D’ALE PORCULUI”)

08.00-19.00 Târg de produse tradiţionale

08.00-08.30 Degustare pălincă – CONCURS

10.00-10.30 Deschidere festivă

11.30-12.30 Degustare toroş/ preparate specifice zonei – CONCURS

12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13.30-14.30 Degustare preparate speciale – CONCURS

14.30-15.30 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

15.30-17.00 BIHORUL PETRECE

RECITALURI: Artiști locali

17.00-18.00 Festivitate de premiere –

*

DUMINICĂ – 10 noiembrie („D’ALE PORCULUI PRO”)

09.00-18.30 Târg de produse tradiţionale

08.00-08.30 Degustare țuică/ pălincă – CONCURS

10.00-10.30 Deschidere festivă

12.30-13.30 Degustare cârnaţi şi caltaboşi – CONCURS

13.30-14.30 Degustare preparate specifice zonei/ preparate speciale – CONCURS

14.30-1530 Demonstraţii de artă culinară – PREZENTARE

15.30-17.00 ROMÂNIA PETRECE

RECITALURI: Orchestra „Rapsodia Bihoreană” dirijată de Liviu BUȚIU, Ansamblul folcloric „Nuntașii Bihorului”; Ionuț FULEA

17.00-17.30 Festivitate de premiere

(Atenție! Programul poate suferi modificări, independente de voința organizatorilor!)

*

Între orele 11 şi 16, pe scena special amenajată la faţa locului vor urca zeci de ansambluri de dansatori, solişti vocali şi instrumentişti amatori din Bihor, precum şi  invitaţi speciali din ţară şi din străinătate!

*

Festivalul-concurs D’ALE PORCULUI este organizat de Asociația Culturală D’ART Oradea (deținătoarea mărcii înregistrate), în parteneriat cu Asociația Comunelor din România – Filiala Județeană Bihor.

Articolul precedentMujdeiul: Secretul sănătății ascuns în bucătăria tradițională românească
Articolul următorChiar și o scurtă sesiune ocazională de exerciții fizice poate reduce riscul de diabet