Într-o intervenție avută astăzi la postul de televiziune Antena3, fostul ministru al Sănătății, senatorul bihorean Florian Bodog, a comentat declarațiile recente ale președintelui PNL, Florin Cîțu, pe care le-a calificat ca fiind cel puțin iresponsabile. Cîțu, care a fost prim ministru mai bine de un an de zile, cu o majoritate parlamentară confortabilă, criticase Guvernul pentru o aparentă lipsă a unui plan de măsuri de prevenire a noilor infectări în valul cinci, anunțat încă din timpul mandatului său.

”În acest moment”, a spus medicul Florian Bodog, ”avem o transmisie comunitară și în România dar și în Europa. Ce mai avem în schimb”, a spus Florian Bodog, ”este accesul în farmacii la unele antivirale, dar și alte măsuri luate deja de acest Guvern pentru a preveni pe cât posibil creșterea numărului de internări. De aceea,” a spus Bodog, ”declarațiile lui Cîțu sunt, blând spus, iresponsabile și denotă o gravă necunoaștere a realității și a modului de combatere a unei pandemii.”

Totodată, Florian Bodog a mărturisit că se află în izolare la această oră, fiind infectat pentru a doua oară. 

Menționăm faptul că senatorul bihorean este medic activ, fiind chirurg – chirurgie plastică și microchirurgie reconstructivă, în cadrul Spitalului Județean din Oradea. De altfel, chiar în noaptea de Anul Nou, Florian Bodog a trebuit să intervină de urgență în două cazuri grave, două persoane fiind rănite în urma utilizării iresponsabile a petardelor. 

Articolul precedentOPINII. Sistemul imunitar și „lupta” cu pandemia
Articolul următorTopul aeroporturilor regionale din România după numărul de pasageri. Unde se situează Oradea?