După mai multe ore petrecute aseară alături de colegii medici de la Urgențe, senatorul bihorean Florian Bodog a adresat, în această dimineață, un mesaj video conținând mai multe întrebări adresate guvernului referitoare la modul în care acesta gestionează criza provocată de coronavirus. Iată ce a spus fostul ministru al Sănătății:

Romanii vor raspunsuri!

Dupa o seara lunga, petrecuta cu pacientii si colegii in urgenta, adresez intrebari legitime domnilor Orban si Tataru. #Covid19#RomaniiVorRaspunsuri#TestatiTestatiTestati

Gepostet von Florian Bodog am Donnerstag, 9. April 2020

Sunt îngrijorat cu privire la modul în care guvernul Orban și ministerul Sănătății gestionează această pandemie covid-19. Sunt îngrijorat, și în numele dumneavoastră al românilor aș dori să adresez public câteva întrebări, cred eu, legitime:

În primul rând, care este motivul pentru care România se află pe ultimul loc în UE cu privire la numărul de teste efectuate?

A doua întrebare este legată de capacitatea reală de testare pe care fiecare județ o are.

A treia întrebare se referă la numărul pacienților unici care au fost testați pentru că, așa cum știm, numărul de teste nu reflectă numărul de pacienți testați.

Cum au fost repartizate testele pe județe și aș dori cifre exacte ?

Care este stocul de medicamente pentru tratamentul covid-19 existent pe județe și la nivel național? Doresc cifre pentru fiecare medicament prevăzut în protocolul de tratament.

Sper că de data aceasta voi primi un răspuns. Mulțumesc!

Articolul precedentComisia Europeană le mulțumește cadrelor medicale române plecate în Italia
Articolul următorLiber la cumpărături de Paști