Într-un interviu acordat unui ziar local, baronul local Ilie Bolojan, președintele PNL Bihor și al Consiliului Județean Bihor, a spus, în contextul discuției despre PSD și despre alegerile de anul viitor, că ”ar fi o iluzie să credem că am putea face o majoritate cu unii care te înjură toată ziua”.

Liderul penelist nu a specificat dacă înjurăturile se referă la faptul că orădenii, după trei mandate Bolojan, au printre cele mai mici salarii din țară, sau la faptul că aeroportul ”internațional” din Oradea, după ani de zile în subordinea sa, este la pământ, sau că mult lăudatele reduceri de personal au însemnat, de fapt, mutarea unor fii și fiice de peneliști la alte instituții, sau la faptul că Dealul Ciuperca s-a prăbușit nu o dată ci de două ori fără ca Primăria să fie în stare să recupereze paguba, sau că magistralele de încălzire abia schimbate au crăpat, după același model, tot de două ori, sau la faptul că orădenii, datorită șantierelor prost gândite, respiră un aer nociv.

Nu, Ilie Bolojan s-a referit la criticile opoziției față de toate aceste imense realizări, numindu-le înjurături și lansând amenințări voalate cu intenția de a diviza PSD.

Cred că Senatul României, mai ales actuala majoritate parlamentară, ar trebui să cunoască aceste practici staliniste, motiv pentru care am decis să le abordez în prezenta declarație politică.

Mai cred că rolul unei organizații de opoziție, în orice democrație, dar mai ales în Bihor, unde PNL conduce cu o majoritate de două treimi și la Oradea și în Consiliul Județean, este acela de a critica puterea, de a arăta diferența dintre promisiuni și realitate, de a scoate la lumină nerealizările administrației dar și problemele pe care ea le creează cetățenilor.

Asta, dacă înțelegem noi bine democrația. Poate domnul Bolojan o vede altfel, într-un mod mai ”original”…

Nu în ultimul rând, aș mai avea o observație: nu știu cine i-a insuflat domnului Bolojan ideea că PSD și-ar dori o alianță cu domnia sa, asta mai ales dată fiind lista extrem de lungă a eșecurilor, abuzurilor sau acțiunilor de propagandă finanțate de regimul său, din care am enumerat astăzi doar o mică parte. Îl asigur că nu este cazul. Prin urmare, l-aș invita, spre binele orădenilor și al bihorenilor, să își vadă de treaba domniei sale, care în acest context înseamnă să nu mai repete numeroasele greșeli, rateuri sau abuzuri perpetuate de administrația sa.

Cât despre opoziție, la fel ca în orice democrație adevărată, ea va continua să vorbească în numele oamenilor. Iar majoritățile, fiți siguri, le vor decide cetățenii, prin vot, și nu domnul Bolojan în biroul său.

Declarație politică, Senatul României, 25.10.2023

Articolul precedentCum se anunță vremea în weekend: unde mai plouă și când se întoarce frigul. În ce regiuni va fi foarte cald
Articolul următorRomânia nu mai este croitorașul și pantofarul Europei (GRAFIC)