La unul dintre cele mai mari spitale de pediatrie din Capitală, medicii văd lunar zeci de cazuri în care copiii ajung internați cu supradoză de medicamente, iar unii dintre pacienții drogați au doar 11 ani. Fenomenul consumului de antidepresive în combinație cu alcool sau alte substanțe interzise pare scăpat de sub control. Adolescenții reușesc să facă rost de medicamente și de pe piața neagră. Uneori, chiar lângă școală.


Alexandra Dinu, jurnalist Digi24: Medicii de la Grigore Alexandrescu sunt cei care au tras semnalul de alarmă într-o declarație pentru News.ro. Din cei 50 de copii care ajung la urgențe cu diferite intoxicații, 10 au venit cu supradoze după ce au luat medicamente antidepresive.

Cel mai mic pacient pe care l-au avut medicii are doar 11 ani și cadrele medicale transmit că din fericire, până acum, niciunul dintre copii nu a făcut complicații. Mulți dintre ei consumă o cantitate mai mare de medicamente prescrise pentru probleme psihice, în timp ce alții le combină cu alcool. Grav este că unii dintre copii iau pastilele chiar de la părinți, când nu sunt supravegheați, sau de la colegi.

Datele oficiale arată că acesta este doar începutul. 1 din 10 adolescenți A consumat cel puțin un drog în viața lui. Îngrijorător este că vârsta medie de debut pentru drogurile clasice, cum ar fi cocaina sau marijuana, este de 13 ani însă sunt cazuri izolate de copii chiar de 10 ani care consumă.

De asemenea 16% din persoanele cu vârsta cuprinsă între 15- 64 de ani au consumat un anumit tip de drog. În plus, dacă ne raportăm la toată populația una din cinci persoane au ajuns la urgențe după ce au luat o cantitate mare de medicamente fără să aibă o prescripție medicală. (sursa)

Articolul precedentFiscul își deschide magazin online cu bunurile confiscate. La cele mai scumpe, după a treia licitație, reducerea e și de 50%
Articolul următorCe efecte ar avea retragerea a sute de medicamente din farmaciile europene. „Și așa se găseau greu”