Dacă ieri Bihor News dezvăluia a cui este cartea de vizită pe care, conform surselor noastre, prefectul județului Bihor ar fi dat-o mai multor primari cu ocazia unei întâlniri mai neobișnuite din 8 Ianuarie, astăzi revenim cu o informație de-a dreptul șocantă, din punctul nostru de vedere!

Conform informațiilor pe care le avem, în data de 9 Ianuarie – la o zi după ce prefectul ar fi recomandat unor primari folosirea serviciilor unui anume Mircea Alb ”pe probleme de fonduri și PNDL”, acesta a fost văzut de martori oculari urcând la birouri la Prefectură însoțit nici mai mult nici mai puțin decât de celebra Ana Tiron, exclusă acum trei ani din PSD. Nu putem decât bănui scopul acelei vizite, chiar la Prefectură! Prea mult, pentru o simplă coincidență.

Înrebarea care se pune, în primul rând, este cum de a fost aceasta recuperată de către PNL? Noi nu știm să aibă nicio expertiză pe fonduri. La fel, nici despre domnul Mircea Alb nu am aflat până acum ce îl recomandă ca și expert și nu în ochii oricui ci chiar ai prefectului, care merge până acolo, conform surselor noastre, încât să promoveze o firmă privată chiar în Instituția Prefectului. Și să nu uităm, cu această ocazie, declarațiile recente (Decembrie 2019) ale lui Ludovic Orban, care spunea că prin PNDL se ”sifonează” bani publici. Despre asta să fie vorba? Aceasta să fie expertiza reala?

Din câte a aflat Bihor News, legătura dintre Tiron și Mircea Alb ar fi una veche, acesta activând ani de zile ca șofer al ”divei” cu ocazia numeroaselor drumuri pe care le făcea, sau le face, la București. De altfel, spun gurile rele, firma ar fi controlată în mod real chiar de ea.

A doua întrebare este, desigur, dacă toate cele aflate de Bihor News nu duc cumva la concluzia că tot ce s-a întâmplat la Prefectură în 8 și 9 Ianuarie – avându-l în prim plan chiar pe prefect, în ipostaza de promotor al unor așa-ziși consultanți, nu este decât un caz urât și ordinar și josnic de trafic de influență. Dacă e așa, atunci într-adevăr: mare om și mari realizări. Chiar era nevoie de omul lui Bolojan în fruntea Instituției Prefectului…

Așteptăm în continuare un răspuns din partea Prefecturii, precum și – date fiind noile informații, o precizare cu privire la vizita celor doi, mai ales că aceasta – conform legii, trebuia consemnată într-un registru special!

Articolul precedentConcert extraordinar la Oradea!
Articolul următorNu puteți voi vota în câte tururi putem noi organiza