​Elevii claselor a IV-a susțin luni prima probă, la Limba română, de la Evaluarea Națională 2024. Durata alocată rezolvării este de o oră.

„Probele au o structură şi caracteristici de evaluare similare celor administrate în anii anteriori. Testele sunt elaborate de Centrul Naţional Pentru Politici şi Evaluare în Educaţie (CNPEE), au un format asemănător evaluărilor internaţionale şi implică un nivel mediu de dificultate”, se arată într-un comunicat al Ministerului Educației.

Testele sunt evaluate în cadrul unităţilor de învăţământ de către comisiile de evaluare constituite la nivelul acestora, în termen de cel mult şapte zile de la data susţinerii ultimului test.

Evaluarea Națională continuă marți pentru elevii claselor a IV-a

Elevii claselor a IV-a vor susține marți, 22 mai, proba la Matematică de la Evaluarea Națională 2024.

Urmează ca miercuri, 23 mai, să aibă loc proba la Limba maternă, pentru elevii care aparțin minorităților naționale.

Când începe Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VI-a

Calendarul Evaluării Naționale la finalul clasei a VI-a (EN VI) este următorul: 28 mai – Limbă şi comunicare, respectiv 29 mai – Matematică şi ştiinţe ale naturii.

Durata alocată rezolvării este de 60 de minute pentru fiecare test administrat (EN IV şi EN VI).

Elevii claselor a II-a au susținut deja Evaluarea Națională

Evaluarea Națională 2024 pentru elevii claselor a II-a a început de luni, 13 mai, cu proba la Limbă și comunicare – scris. Marți, elevii au avut proba la Limbă și comunicare – citit – Limba română. Miercuri, elevii aparţinând minorităţilor naţionale au susținut proba de limbă şi comunicare – citit – limba maternă.

Joi, elevii au susținut proba la Matematică și Științe ale naturii, iar vineri Limbă şi comunicare – scris-citit – Limba română pentru minorităţile naţionale. În cazul acestora, timpul de rezolvare al subiectelor a fost de 30 de minute. (sursa)

Articolul precedentCiclonul care a devastat Europa aduce vijelii și ploi torențiale
Articolul următorDe săptămâna trecută se emit noi CNP-uri