Franţa va avea un număr mare de poliţişti şi soldaţi desfăşuraţi pentru sărbătorile de Anul Nou din acest weekend, din cauza ameninţării teroriste foarte ridicate cu care se confruntă ţara, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin, relatează Reuters.

Darmanin a declarat că vor fi desfăşuraţi aproximativ 90.000 de poliţişti în toată Franţa, dintre care 6.000 în Paris. De asemenea, vor fi desfăşuraţi 5.000 de soldaţi din unitatea “Sentinelle”, înfiinţată pentru a face faţă ameninţărilor teroriste.

“Am cerut o prezenţă extrem de mare a poliţiei şi a forţelor de securitate, având în vedere contextul ameninţării teroriste foarte ridicate din cauza, în mod clar, a ceea ce se întâmplă în Israel şi în Palestina”, a declarat Darmanin.

Oficialii europeni din domeniul securităţii au declarat că există un risc tot mai mare de atacuri din partea islamiştilor radicalizaţi de războiul dintre Israel şi Hamas. (sursa)

Articolul precedentCiolacu dă asigurări că procesul de aderare la Schengen este „ireversibil”. „Sub preşedinţia ungară a Consiliului UE să finalizăm intrarea totală”
Articolul următorCum va fi vremea în noaptea de Revelion. Temperaturile minime și maxime prognozate de meteorologi