printreranduri.net: Din mesajul de ieri seară (20.10.2021) a președintelui Klaus Werner Iohannis, am reținut următorul mesaj cheie: „Până când vă convingeți să vă vaccinați, din păcate este nevoie de restricții prin care putem să avem grijă de cei mai vulnerabili„.

Ce trebuie să înțelegem de aici? În primul rând, că „autoritățile” au renunțat să ne mai convingă să ne vaccinăm (oricum, românii nu au încredere în ei, deci nu-i ascultă nimeni) și am trecut la etapa auto-convingerii: trebuie să ne convingem singuri. Pe noi, ne, ni. Cum scrie la manual. Adică noi pe noi înșine. Cu cât ne convingem mai repede cu atât „autoritățile” vor ridica mai repede restricțiile. Dacă ne autoconvingem abia anul viitor, atunci „autoritățile” lui Iohannis vor ridica restricțiile abia anul viitor.

În al doilea rând, trebuie să înțelegem că restricțiile sunt pentru binele celor „vulnerabili”, adică ne-vaccinații. Mai pe românește, le restrângem drepturile și libertățile fundamentale pentru că avem grijă de ei, vrem să-i ocrotim și nu vrem să-i lăsăm să ajungă în spitale. Oricum nu au loc în spitale și nici medicamente nu au acolo. Așa că e bine să ne asigurăm că nu ajung undeva unde oricum nu au loc.

Poate vă întrebați de ce românii nu mai au loc în spitale. Bolnavii nu au loc în spitalele din România pentru că „autoritățile” lui Iohannis au „oprit” pandemia în vară și nu au mai fost capabile să se pregătească de valul 4. Știți câte spitale COVID-19 (pentru a extinde capacitatea de primire a urgențelor) au construit guvernele PNL conduse de Orban și Cîțu în ultimii doi ani? Fix zero!

În concluzie, statul român îi pedepsește pe cei ne-vaccinați pentru propriul său eșec! Despre asta e vorba, de fapt! Iohannis a repetat ieri ceea ce știam deja: oamenii sunt de vină iar „autoritățile” nu au nicio responsabilitate pentru dezastrul actual.

Desigur, Iohannis a repetat și lozinca favorită a ultimelor luni: vaccinați-vă săscăpăm de pandemie! A făcut acest îndemn fără însă a explica cum ar ajuta vaccinarea lupta „autorităților” pe termen scurt.

Vom avea mai multe locuri în spitale mâine dacă, brusc se vaccinează 1 milion de români? Nu! Vor muri mâine mai puțini bolnavi? Nu! Vom avea medicamente suficiente în spitale? Nu!

Vaccinarea își va arăta efectele abia peste vreo lună, poate chiar două. Ori, românii mor acum. La ATI degeaba te mai duci că nu ai loc. Nici nu contează că ești vaccinat sau nevaccinat. Spitalele sunt supra-aglomerate acum, iar imunizarea se va produce peste 2 luni. Vaccinarea poate fi bună pe termen lung, însă pentru dezastrul de acum poate ar trebui găsite alte soluții..

De exemplu, carantina de noapte ar putea fi mult mai de succes. Cum a mai fost și anul trecut. Că știm cu toții că virusul se răspândește mai ales noaptea după ora 20:00 și atunci e logic să îi ții pe oameni închiși în case…

Apropo de anunțul lui Iohannis, Radu Soviani explică pe înțelesul tuturor de ce „autoritățile” au decis să trimită în vacanță toți elevii și profesorii.

Este că ne-au ars din nou? Eu când v-am spus, în 29 septembrie, că motivul pentru care nu respectă legea care prevede trecerea școlilor în on-line în localitățile care depășesc 6 la mie (și schimbă peste noapte prevederile legale) – este în fapt incapacitatea de plată, poate nu m-ați crezut. Vă spuneam în 29 septembrie: dacă se închid școlile (cum prevede legea în prezent) vor trebui să scoată bani din buget să achite sume părinților care terbuie să stea cu copiii. Iar ei nu au bani în buget pentru că au condus finanțele spre incapacitate de plată! Ei au bani doar pentru măști, ventilatoare și teste la preț de speculă. Și pentru tablete la preț de speculă! E, uite că nici 3 săptămâni mai târziu, câteva sute de mii de cazuri mai târziu și câteva mii de  morți mai târziu, au închis școlile, zicând: VACANȚĂĂĂĂĂĂ! Care este rațiunea pentru ne-on-line și alegerea vacanței? Fix ceea vă spuneam în 29 septembrie: nu au bani pentru a plăti părinții forțați să stea acasă cu copii, și prin urumare, îi forțează cu ,,vacanța”. Păi ce, în vacanță se plătesc bani părinților? De facto, incapacitate de plată și, desigur, #nimicpentrupopulatie.”

„Ispita binelui este mult mai periculoasă decât ispita răului”. Este titlul unei cărți scrisă de Boris Cyrulnik și Tzvetan Todorov, o carte despre capacitatea oamenilor de a rezista „barbariei” sau de a-i cădea pradă. Acest titlu descrie cel mai bine tentația unor „autorități” democratice eșuate care, în lupta lor cu noul coronavirus, își leapădă relativ repede și unor rolul (democratic), alunecând pe panta atât de tentantă a autocrației și a abuzurilor. Drumul spre iad e pavat cu intenții bune. Tot aici se include și propunerea de sorginte „liberală” ca un fost militar să devină șeful unui guvern de civili… (printreranduri.net)

Articolul precedentIohannis: „Armata? O pierdere de vreme! În armată începi să coși singur un nasture, să-ți coși o cămașă. Sunt singurele lucruri pe care le-am învățat în cazarmă.” Așa că hai să fie Ciucă?…
Articolul următorMarcel Ciolacu: PSD nu susține un guvern minoritar al PNL. Am fost astăzi la consultări însoțit de doi specialiști în zona sanitară