Zeci de picturi murale de mari dimensiuni vor înveseli Oradea! Locuitorii au votat un astfel de proiect, care este susţinut financiar de bugetul local. Patru artişti români vor să transforme oraşul cu teme inspirate de natură şi copilărie, iar toate au misiunea de a schimba clădirile gri în adevărate opere de artă. 

Flaviu Rouă – grafician: Stilul art nuveau se defineşte predominant prin elementele florale din fundal cât şi frunzele, florile, drapajele de pe rochiile acestora. 

La aceste picturi murale lucrează de 2 săptămâni, iar o bună parte din timp l-a petrecut la înălțimi și de 16-18 metri. Lucrarea face parte din expoziția ce se va întinde pe o suprafaţă de 1600 de metri pătrați. În parcarea unui parc din oraș, alți 4 artişti, împreună cu voluntari, continuă șirul poveștilor de aventură. Acolo, fiecare desen are câte o temă specifică.

Roxana Netea – artist plastic: Dream big se numeşte lucrarea. Se referă la aceşti copii plini de imaginaţie care suflă în nişte baloane în interiorul cărora se întâmplă aceste lumi. 

Artiştii îşi aleg singuri tema pe care o expun

George Hociung – artist plastic: Sunt reproduceri după lucrările mele mai vechi pe care pur şi simplu le-am pus aici pe perete ca să le vadă toată lumea.

Trecătorii spun că operele de artă aduc o nouă lumină locurilor anoste.

Localnic: Spune că e deosebit, ce înțelege el din pictura, că e bine că sunt animale. S-a schimbat în bine.

Localnic: Înainte evitam zona asta, acum venim in vizită cu nepotul sa ii aratam animalele. Foarte fain. Ne place, să ştiţi. Ne place faţă de ce a fost aici înainte, acum e foarte bine.

O astfel de lucrare costă 20 de mii de euro, dar în urma reacțiilor pozitive venite din partea localnicilor, inițiatorii proiectului doresc acum sa îl extindă. În alte orașe din Europa de Est, arta urbană a fost susținută tocmai pentru că infrumesețează zonele în care sunt clădiri mai vechi, în special din perioada comunistă. (observatornews.ro)

Articolul precedentCâinele Maiei Sandu, Codruț, l-a mușcat de mână pe președintele Austriei – Foto / Video
Articolul următorRăsturnare de situație în cazul suspectului reținut în cazul uciderii omului de afaceri de la Sibiu. Poliția anunță că l-a eliberat pentru că nu a avut „probe indubitabile”