Peste 11 milioane de români, adică mai bine de jumătate din populaţia ţării, nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, o arată un studiu recent realizat de Institutul Naţional de Statistică. 

Adrian Obreja, reporter ObservatorPeste jumătate dintre români nu au citit nici măcar o carte în ultimul an, iar printre motive se numără lipsa timpului şi dezinteresul pentru lectură, asta arată ultimul studiu al INS.

Cei mai dezinteresați de lectură sunt cei cu vârste cuprinse între 65 şi 74 de ani.

Dacă vorbim despre cei cu vârste între 25 şi 49 de ani, ei au declarat că nu au timp să citească, grija zilei de mâine şi asigurarea unui trai decent sunt principalele activităţi pentru care nu mai există timp de citit.

Dacă vorbim despre bărbaţi şi femei, studiul arată că acestea sunt mai interesate de citit. Dacă vorbim despre rural şi urban, numărul celor care au citit o carte este de 2,3 ori mai mare la oraşe decât la sate.

Doar 1 din 3 persoane a citit o carte în ultimul an. (sursa)

Articolul precedentAsociaţia Pro Infrastructură anunţă că traficul pe lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, pe Autostrada Transilvania, s-ar putea deschide în 22 septembrie
Articolul următorUE nu are soluții în fața crizei migranților din Africa. Ursula von der Leyen: Statele membre să primească pe bază voluntară migranţi debarcaţi în Italia