ZF.ro: Ministerul Finanţelor lansează o nouă sesiune de cumpărare a titlurilor de stat Tezaur, începând de luni, 8 august, cu maturitate de 1 an şi dobândă de 8,25% pe an.

Titlurile de stat au valoare nominală de 1 leu şi sunt în formă dematerializată.

“Interesul românilor pentru titlurile de stat Tezaur s-a menţinut la un nivel ridicat şi în luna iulie, suma investită ajungând la 1,49 miliarde lei”, spun reprezentanţii Finanţelor.

În perioada 8-26 august, titlurile de stat pot fi cumpărate online numai de către persoanele fizice care sunt înregistrate în SPV. Totodată, între 8-29 august, titlurile de stat pot fi achiziţionate de la unităţile Trezoreriei Statului.

În paralel, titlurile de stat pot fi cumpărate prin Compania Naţională Poşta Română între 8-26 august, în mediul urban, şi 8-25 august în mediul rural.

Dobânda este anuală, plătibilă la termenele prevăzute în prospectul de emisiune.

De asemenea, titlurile de stat emise în cadrul Programului Tezaur sunt transferabile şi se pot răscumpăra în avans.

Un investitor poate efectua una sau mai multe subscrieri în cadrul unei emisiuni. Investitorii au posibilitatea anulării subscrierilor déjà effectuate doar în perioada de subscriere, prin depunerea unei cereri.

Sunt eligibile persoanele fizice care au împlinit vârsta de 18 ani la data efectuării subscrierii. Veniturile obţinute din investirea în oferta de economisire lansată de Ministerul Finanţelor sunt neimpozabile.

Fondurile obţinute de Ministerul Finanţelor în calitate de emitent, ca urmare a emisiunii de titluri de stat, vor fi utilizate pentru finanţarea deficitului bugetar şi refinanţarea datoriei publice. (Cristina Bellu)

Articolul precedentBanca Angliei: Cea mai mare prăbușire a nivelului de trai din ultimii 60 de ani în Marea Britanie! Cât va dura recesiunea
Articolul următorUn partid condus de o inteligenţă artificială vrea să se prezinte la alegerile parlamentare din Danemarca / Partidului Sintetic propune un venit minim universal, în valoare 13.400 de euro pe lună, mai mult decât dublu faţă de salariul mediu